Τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών βάζει σε προτεραιότητα το ΠΑΣΟΚ το οποίο αυτό το χρονικό διάστημα βρίσκεται σε φάση κομματικής αναδιοργάνωσης και για όλα όσα απασχολούν το χώρο μίλησε στην εφημερίδα ΕΡΜΗΣ η δικηγόρος Αναστασία Θεοδόση – Κοντού, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής στο νησί μας.
Αναφερόμενοι στα εσωκομματικά η κ. Θεοδόση είπε ότι «όπως είθισται σε κάθε συνέδριο, είχαν προηγηθεί κάποιες ημερίδες σε επίπεδο Περιφερειών που για το Ιόνιο ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο με την συμμετοχή των μελών του κόμματος.
Τώρα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να χαράξουμε μία πολιτική για τη χώρα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή της κοινωνίας. Εμάς μας προβληματίζουν στο χώρο μας οι ανάγκες της κοινωνίας και η κοινωνία έχει ανάγκη από καθαρές κουβέντες, από αξιοπρέπεια στην καθημερινότητα και από μία οικονομική κατάσταση που θα της επιτρέπει να ορθοποδήσει».
Το δημογραφικό
Ένα από τα πιο σοβαρά θέματα της Ελλάδας είναι το δημογραφικό και η κ. Θεοδόση δήλωσε: «Οι νέοι πρέπει να κάνουν οικογένεια κι αυτό είναι πολύ δύσκολο για τις ηλικίες των 30 και 40 ετών, ενώ το δημογραφικό που ταλανίζει τη χώρα μας γίνεται όλο και χειρότερο όσο περνά ο καιρός.
Το δημογραφικό μέσα στα επόμενα χρόνια θα υπονομεύσει πολλούς τομείς της ζωής και της οικονομίας μας. Οι επιστήμονες προειδοποιούν γι’ αυτό και δεν είναι κάτι που το λέει το ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση όμως δεν έχει πάρει σοβαρά αυτούς τους κινδύνους και αδιαφορεί. Σημαντικά θέματα στα οποία μπορεί να παρέμβει, όπως είναι η διαχείριση του στεγαστικού προβλήματος, βλέπουμε πως την αφήνουν παγερά αδιάφορη και εγώ αναρωτιέμαι αν θα δούμε να γίνεται κάποια ενέργεια».
Η καθημερινότητα
Η κ. Αναστασία Θεοδόση αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση των Ελλήνων και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς οι μισθοί δεν φτάνουν για να περάσει ο μήνας. «Πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχουν νοικοκυριά που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του σούπερ μάρκετ σε τρόφιμα, δεν διαθέτουν θέρμανση το χειμώνα και πρέπει να μπει ένα τέλος στην αναξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση παρουσιάζει μία ωραιοποιημένη εικόνα ότι πάμε πολύ καλά, αλλά αδιαφορεί για το γεγονός ότι η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων σήμερα είναι στην προτελευταία θέση και λίγο πριν από την Βουλγαρία από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί μία επιδοματική πολιτική για ψηφοθηρικούς λόγους αλλά προγραμματίζει για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα» ανέφερε η κ. Θεοδόση.
Η μετανάστευση
Από τα πολύ σημαντικά που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η μετανάστευση των νέων και δη των επιστημόνων στο εξωτερικό, θέμα για το οποίο η κ. Θεοδόση ανέφερε: «Τα κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται πως οι νέοι επιστρέφουν από το εξωτερικό κι εγώ αναρωτιέμαι ποιοί είναι αυτοί οι νέοι που πηγαίνουν στο εξωτερικό και δεν διαπιστώνουν ότι οι συνθήκες είναι πολύ πιο καλές για να κάνουν καριέρα επαγγελματικά αλλά και για να κάνουν οικογένεια…
Τα κύματα φυγής των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό γιγαντώνονται και η κυβέρνηση δείχνει πως δεν έχει ουσιαστική αντίληψη του προβλήματος, γιατί αλλιώς θα είχε κινηθεί διαφορετικά και πιο άμεσα».
Η ηγεσία
Για το θέμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ η κ. Θεοδόση είπε ότι «αυτό έχει λυθεί στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές που έδειξαν πως ο χώρος μας προχωράει με αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη και στο Συνέδριό μας θα τεθούν τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία».
Η ολομέλεια
Αναφορικά με την εκδήλωση που πραγματοποιεί το ΠΑΣΟΚ στο νησί μας τις επόμενες ημέρες, η κ. Θεοδόση είπε: «Το Σαββάτο 31 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ θα γίνει η ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα της Λέσχης «Ο Ζάκυνθος» και θα μιλήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Μάντζιος και καλούμε όλους τους φίλους και τα μέλη μας να παρευρεθούν.
Είναι πολύ σημαντικό να έλθουν οι συμπολίτες μας γιατί ανάμεσά μας υπάρχουν πολλοί οι οποίοι δεν έχουν καταλήξει ποιος χώρος τους εκφράζει και, συμμετέχοντας σε αυτές τις διαδικασίες, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αλλά και να θέσουν ερωτήματα για προβλήματα που αφορούν τη χώρα μας αλλά και τον τόπο μας. Θα χαρούμε να δούμε κοντά μας τους συμπολίτες μας».