Μια σημαντική πληροφορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας για ένα έργο απολύτως αναγκαίο που ήταν πάγιο και πολύχρονο αίτημα της τοπικής κοινωνίας καθώς σχετίζεται με την ασφάλεια των οδηγών. Πρόκειται για τη διαπλάτυνση του δρόμου που αρχίζει από τη διασταύρωση του δρόμου στο ποτάμι (οδός Δανίας) με την οδό Στραβοπόδη, δηλαδή την οδό ιερέως Νερούλη η οποία φθάνει μέχρι τα φανάρια στον Αγ. Λάζαρο. Επίσης πρόκειται να γίνει διαπλάτυνση και στην οδό Αρτέμιδος η οποία είναι παράλληλη και στην ουσία πρόκειται για δύο πολυσύχναστους δρόμους που χρησιμοποιούνται όλο το 24ωρο ως άνοδος και κάθοδος για την είσοδο – έξοδο στην πόλη και την είσοδο στο λιμάνι.
Ο Δήμος διαθέτει το χρηματικό ποσό των 37 χιλιάδων ευρώ για να ετοιμαστεί η μελέτη του έργου της διαπλάτυνσης και ιδιώτης θα συνδράμει την Τεχνική υπηρεσία για να ετοιμαστεί ο πλήρης φάκελος. Ζητούμενο είναι να φθάσουμε μέχρι το τέλος και να γίνει η διαπλάτυνση του δρόμου.
Η χρονική διάρκεια της σύμβασης θα ανέρχεται σε 6 μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού. Ο γενικός προϋπολογισμός της υπηρεσίας, ανέρχεται στο ποσό των 36.833,58 € και θα βαρύνει σχετική πίστωση του προϋπολογισμού του Δήμου Ζακύνθου.
Στην τεχνική περιγραφή του έργου επισημαίνονται τα ακόλουθα: Οι οδοί Νερούλη και Αρτέμιδος αποτελούν κομβικό σύνδεσμο της εισόδου της πόλης της Ζακύνθου από τον λιμένα Ζακύνθου και των βόρειων και δυτικών οικισμών του νησιού. Στην υφιστάμενη κατάσταση τα δύο οδικά τμήματα λειτουργούν το ένα ως συνέχεια του άλλου ως μονόδρομοι με κατεύθυνση από την οδό Στραβοπόδη (35η εθνική οδός Ζακύνθου Κερίου) προς την οδό Αναπαύσεως, εξυπηρετώντας τους χρήστες που κατευθύνονται από το Λιμάνι στους βόρειους και δυτικούς οικισμούς.
Κατά την αντίθετη ροή της κυκλοφορίας όμως, οι χρήστες που κατευθύνονται προς το λιμάνι από τους βόρειους και δυτικούς οικισμούς, οδηγούνται σε περιπορείες, σε αρκετές περιπτώσεις και μέσα από το αστικό κέντρο της Ζακύνθου με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις και τον κορεσμό του οδικού δικτύου.
Η διαπλάτυνση και μετατροπή των οδών Νερούλη και Αρτέμιδος σε οδούς αμφίδρομης κυκλοφορίας θα εκτονώσει τους υψηλούς κυκλοφοριακούς φόρτους των οδικών τμημάτων της ευρύτερης περιοχής μελέτης, θα αποφορτίσει το αστικό κέντρο του νησιού και θα αυξήσει αφενός την οδηγική άνεση και αφετέρου την οδική ασφάλεια των χρηστών του δικτύου.