Για τα έργα με τα οποία έχει ασχοληθεί και έχει εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις μίλησε στην εφημερίδα ΕΡΜΗΣ ο Βουλευτής Διονύσης Ακτύπης ο οποίος έκανε μία σύντομη καταγραφή σε αυτά που βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωσης και σε αυτά που έχουν μπει σε καλή πορεία υλοποίησης.

Από τα πιο σημαντικά που σχετίζονται με την ασφάλεια των κατοίκων είναι τα έργα που περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στα πρανή της Μπόχαλης για να μην έχουμε μεγάλες κατολισθήσεις και ζημιές.
Εδώ και δύο δεκαετίες γίνονται συνέχεια αναφορές επί αυτού του ζητήματος, για το οποίο κάθε χειμώνα καταγράφονται μικρής ή μεσαίας έκτασης προβλήματα, όμως κάτοικοι και ο κοινοτάρχης της Μπόχαλης χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου.
Ο Βουλευτής Ζακύνθου ανέφερε πως η χρηματοδότηση γι’ αυτό το έργο θα δίνεται σταδιακά και σημείωσε: «Τα πρανή της Μπόχαλης που χρειάζονται σοβαρές παρεμβάσεις έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και τώρα ο Δήμος που είναι ο φορέας του έργου, πρέπει να ενημερώσει αναλυτικά για τις ενέργειες που κάνει. Από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας θα βγαίνουν οι πιστώσεις ανάλογα με την πρόοδο του έργου κι αυτό το έχουμε συμφωνήσει. Όμως εκείνο που επείγει είναι να ξεκινήσουν και να υλοποιούνται τα έργα.
Με τις πρώτες 500 χιλιάδες ευρώ που έχουν βγει θα πρέπει να ετοιμαστούν και οι μελέτες για τα πιο επικίνδυνα σημεία των πρανών της Μπόχαλης».
Άλλα έργα για τα οποία ο Βουλευτής Διονύσης Ακτύπης έκανε αναφορά και αφορούν δικές του πρωτοβουλίες και εξασφάλιση πιστώσεων είναι: «Το κέντρο υγείας Καλλιθέας που σύντομα θα ολοκληρωθεί, το πολιτιστικό κέντρο Αγαλά που διαμορφώνεται και ο περιβάλλοντας χώρος και αφορά ένα παλιό σχολείο, το ναυάγιο που ολοκληρώνονται όλες οι διαδικασίες που το αφορούν με τις μελέτες ώστε να πάμε στην προκήρυξη, η εκβάθυνση του λιμανιού για την οποία ολοκληρώσαμε μελέτη από το πανεπιστήμιο Πατρών με τη λήψη δειγμάτων από το βυθό για να δούμε αν υπάρχουν ρυπογόνες ουσίες ώστε να γίνει στη συνέχεια η δημοπράτηση.
Για την ανάπλαση της παραλίας Αργασίου περιμένουμε να ανοίξει το πρόγραμμα στο οποίο θα εντάξουμε το έργο.
Το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου με τις εργασίες επισκευών, έχει δημοπρατηθεί και περιμένουμε τον ανάδοχο να υπογράψει τη σύμβαση ώστε να γίνουν όσα πρέπει μετά από 25 χρόνια».