Στο δημόσιο διάλογο αναδείχθηκαν για ακόμη μία φορά τα κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν το νησί, με πρώτο και βασικότερο την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Ζακύνθου. Η έλλειψη γιατρών βασικών ειδικοτήτων θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Ο κ. Νίκος Ποταμίτης δήλωσε στον –Ε- αναφορικά με τα προβλήματα του Νοσοκομείου και την υποστελέχωση των γιατρών:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Νοσοκομείο είναι ένα τεράστιο εργαλείο αντιμετώπισης θεραπείας και ανακούφισης των τραυμάτων και των ασθενειών στο νησί μας. Επίσης είναι το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα που υπάρχει στην Ζάκυνθο. Παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο, αυτό παραμένει το ‘’αποκούμπι’’ των ανθρώπων. Το Νοσοκομείο λειτουργεί αρκετά καλά και μπορώ να πω ότι λειτούργησε με αξιοπρέπεια το καλοκαίρι.
Η παθολογική κλινική έχει μόνο έναν γιατρό με έναν ειδικευόμενο. Στην νεφρολογική κλινική υπάρχει μόνο ένας νεφρολόγος. Επίσης έρχεται και ένας νεφρολόγος από την Πάτρα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο νεφρολόγος θα λείψει από το Νοσοκομείο για προσωπικούς του λόγους και έτσι δεν θα υπάρχει κανένας, πέραν από αυτόν που πηγαινοέρχεται από την Πάτρα. Αυτή την στιγμή, υπάρχουν 35 νεφροπαθείς που πρέπει να εξυπηρετηθούν στο Νοσοκομείο μας.
Στην πνευμονολογική κλινική υπάρχει μόνο ένας γιατρός, ο οποίος είναι συνταξιοδοτημένος. Σύμφωνα με όσα μαθαίνω, σύντομα αυτός ο άνθρωπος θα φύγει από το Νοσοκομείο μας. Στην καρδιολογική κλινική έχουμε δυο γιατρούς, ενώ θα έπρεπε να έχουμε 5.
Δεν γίνεται να λειτουργήσει το Νοσοκομείο μας, εάν πρακτικά δεν έχει παθολογικό τομέα. Πριν από περίπου 3 χρόνια, ο ένας από τους δυο ΩΡΛ έφυγε από το Νοσοκομείο και άνοιξε δικό του ιατρείο. Πριν από ένα μήνα έφυγε και ο δεύτερος ΩΡΛ. Τώρα, δεν έχουμε κανέναν ΩΡΛ στο Νοσοκομείο.
Κατά καιρούς γίνονται προκηρύξεις για διάφορες ειδικότητες γιατρών για να έρθουν στο Νοσοκομείο. Το θέμα είναι ότι οι γιατροί πλέον δεν θέλουν να δουλέψουν σε δημόσιο Νοσοκομείο διότι οι μισθοί είναι πάρα πολύ χαμηλοί».
ΟΛΓΑ ΓΚΟΥΣΚΟΥ