Ανακοινώθηκαν χθες 24/07 οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση και μάλιστα μία ημέρα νωρίτερα από τα αναμενόμενα καθώς η αρμόδια υπουργός είχε δηλώσει ότι οι βάσεις θα γίνουν γνωστές στις 25 Ιουλίου.
Αναφορικά με το νησί μας και καθώς αναμένεται μία σχετική ανάλυση των δεδομένων, μάθαμε ότι έχει καταγράψει μία πολύ μικρή πτώση το Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Μιλώντας στην εφημερίδα ΕΡΜΗΣ ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσιος Πόθος ανέφερε ότι παραμένουν σταθερές οι δημοφιλείς Σχολές καθώς και αυτές που βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, όμως έχουν πτώση τα περιφερειακά πανεπιστήμια.
Από τη Ζάκυνθο έλαβαν μέρος στις εξετάσεις 329 μαθητές από τα ΓΕΛ και 68 από τα ΕΠΑΛ.
Τα αποτελέσματα έχουν σταλεί και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μετά προωθήθηκαν στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας.
Οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με τους προσωπικούς τους κωδικούς, μέσω της σχετικής ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, μαθαίνουν σε ποια σχολή εισάγονται. Οι υποψήφιοι μπορούν να υπολογίσουν τα μόριά τους και για τη διευκόλυνσή τους στον υπολογισμό, μπορούν να χρησιμοποιούν την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, όπου, εισάγοντας τους γραπτούς βαθμούς τους, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν, στον σύνδεσμο: https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.
Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας: α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). Επίσης, οι υποψήφιοι που είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.