Κάθε μέρα που περνά η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη με τα αποθέματα του νερού και η τελευταία πληροφορία είναι ανησυχητική καθώς αφορά ένα χωριό με μεγάλα αποθέματα σε νερό, τουλάχιστον μέχρι πρότινος. Το Μπελούσι που είναι γνωστό για τις μεγάλες ποσότητες νερού που έχει και μάλιστα καλής ποιότητας, τώρα στέλνει σήμα κινδύνου καθώς οι γεωτρήσεις βγάζουν λάσπη επειδή ο υδροφόρος ορίζοντας κατέβηκε χαμηλά.
Πληροφορίες που δημοσίευσε η καθημερινή εφημερίδα ΕΡΜΗΣ, αναφέρουν πως έγινε συγκέντρωση κατοίκων για να συζητήσουν το μέγεθος του προβλήματος και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να περιοριστεί η υπεράντληση που γίνεται στις γεωτρήσεις που υπάρχουν. Είναι γεγονός ότι οι ανάγκες του χωριού έχουν πολλαπλασιαστεί κι αυτό όχι γιατί πρέπει να ποτιστούν τα μποστάνια και οι κήποι, αλλά για να καλυφθούν ανάγκες σε μεγάλες τουριστικές μονάδες που έχουν ανεγερθεί. Όμως τώρα τα συμφέροντα συγκρούονται γιατί οι παραγωγοί βλέπουν ότι δεν μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους.
Μιλώντας στην εφημερίδα ΕΡΜΗΣ η Αντιδήμαρχος Αγγελική Αυγουστίνου, η οποία κατάγεται από το Μπελούσι και ζει στο συγκεκριμένο μέρος, είπε τα εξής: «Η στάθμη των γεωτρήσεων έχει πέσει ανησυχητικά και αναφερόμαστε σε μία περιοχή που το νερό ήταν άφθονο, έχουν γίνει συμβούλια για να ενημερώσουμε τους κατοίκους πως θα κάνουν τη διαχείριση. Πρέπει να προστατεύσουμε τον υδροφόρο ορίζοντα. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει κι άλλη συνάντηση.
Ο αριθμός των ξενοδοχείων και των δωματίων έχει μεγαλώνει, αλλά και οι βίλες στην περιοχή είναι πολλές. Διαφορετικές ανάγκες υπήρχαν πριν από λίγα χρόνια αλλά τώρα τα πράγματα άλλαξαν».
Η κ. Αυγουστίνου μίλησε και για το πότισμα που χρειάζεται το μπελουσιώτικο κρεμμύδι και είπε: «Οι ανάγκες για νερό είναι μεγάλες, υπάρχουν πολλά ελαιόδεντρα, έχουμε πολλά κηπευτικά και το μοναδικό νεροκρέμμυδο. Κάθε βράδυ θέλει πότισμα το κρεμμύδι, αυτό το μοναδικό προϊόν που μόνο η Ζάκυνθος το βγάζει. Ο λόγος ήταν πάντα ότι υπήρχε πολύ νερό και γι’ αυτό έχουμε τα μεγάλα κρεμμύδια από το Μπελούσι. Τώρα φθάσαμε να συζητάμε ότι κινδυνεύει το νεροκρέμμυδο».