Το πολύ σοβαρό θέμα της έλλειψης νερού στη Ζάκυνθο έθεσε στην υπουργό Τουρισμού ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας καποδίστριας, ο οποίος ιεράρχησε τα προβλήματα και έβαλε προτεραιότητες. Παράλληλα ο κ. Καποδίστριας ανακοίνωσε ότι θα γίνει μελέτη για τη φέρουσα ικανότητα του τουρισμού, κάτι για το οποίο πολλοί έδωσαν στο παρελθόν υποσχέσεις αλλά κανένας δεν υλοποίησε.
Η ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη αναφέρει:
Με την Υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύο πλευρές της Ζακύνθου.
Σε αυτή του πολιτισμού, με τη Ζάκυνθο να είναι το νησί του Σολωμού και του Κάλβου, αλλά και του περιβάλλοντος με τη χελώνα καρέτα-καρέτα. Έθιξε όμως, και την αρνητική πλευρά με την εγκληματικότητα κυρίως στην περιοχή του Λαγανά και την τραγική έλλειψη υποδομών.
Απευθυνόμενος στην κ. Κεφαλογιάννη, ο κ. Καποδίστριας υπογράμμισε πως το Ναυάγιο παραμένει ακόμη «ορφανό», με τον Αντιπεριφερειάρχη να συμπληρώνει πως «παρά το γεγονός ότι η Ζάκυνθος συνεισφέρει πολλά χρήματα στο ΑΕΠ της χώρας, εντούτοις τα λεφτά αυτά δεν έχουν επιστρέψει στον τόπο μας ως αντισταθμιστικά έργα».
Στη συνέχεια ο κ. Καποδίστριας αναφέρθηκε στο ζήτημα του νερού, σημειώνοντας: «Αυτά τα γαλάζια που βλέπετε στις ταράτσες των σπιτιών, δεν είναι διακοσμητικά, αλλά υπάρχουν γιατί η Ζάκυνθος, εν έτη 2024, δεν έχει 24ωρη παροχή νερού, αλλά αυτό μεταφέρεται πάνω σε ρόδες και είναι υφάλμυρο».
Παράλληλα, ο κ. Καποδίστριας αναγνώρισε τις ευθύνες που έχει διαχρονικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Ζάκυνθο για τις ελλείψεις, ωστόσο επισήμανε πως πλέον βρισκόμαστε σε ένα κομβικό στάδιο και το κράτος οφείλει να συνδράμει τόσο για τις υποδομές, όσο και να παραχωρήσει τη διαχείριση του Ναυαγίου στην τοπική κοινωνία, χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Από κει και πέρα ο κ. Καποδίστριας γνωστοποίησε πως η Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου προτίθεται να συντάξει μελέτη για τη φέρουσα ικανότητα του νησιού. Για αυτόν το λόγο ζήτησε τη βοήθεια και την ανάληψη ευθύνης των επιχειρηματιών, έτσι ώστε στον τόπο μας τα επόμενα χρόνια να έχουμε ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να βιώσουμε καλύτερες ημέρες.