Ο μηχανικός και πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Χάρης Μαρκουτσάς θα είναι ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου στον συνδυασμό με επικεφαλής την Άντζελα Γκερέκου και σήμερα, σε Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η υποψήφια Περιφερειάρχης θα ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων αλλά και το όνομα του συνδυασμού.
Οι κ.κ. Δημήτρης Μπιάνκης, Γιώργος Ράπτης, Γιώργος Τσιλιμιδός είναι οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού της Α. Γκερέκου στην Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά αντίστοιχα.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- η κ. Γκερέκου, που έχει ήδη βρεθεί δύο φορές τις τελευταίες ημέρες στη Ζάκυνθο, έδωσε το στίγμα του συνδυασμού που εκπροσωπεί, κάνοντας ειδική αναφορά και στα ζητήματα που θεωρεί πρωτεύοντα για το νησί μας, όπως είναι οι λιμενικές υποδομές αλλά και η διαχείριση των απορριμμάτων.
«Οι στόχοι μας είναι να συστήσουμε ομάδες εργασίες σε όλα τα νησιά, ώστε να καταφέρουμε να δείξουμε στα νησιά τι θέλουμε για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τι είδους ανάπτυξη βλέπουμε και πως μπορούμε να στηρίξουμε την περιφερειακή και τοπική μας οικονομία» σημείωσε αρχικά η κ. Γκερέκου που ειδικά για τη Ζάκυνθο τόνισε πως σοβαρά προβλήματα παραμένουν άλυτα, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, της υδροδότησης αλλά και των απαραίτητων λιμενικών υποδομών.
«Για να αναπτυχθεί ο θαλάσσιος τουρισμός θα πρέπει το λιμάνι να έχει τις απαραίτητες υποδομές για να δέσει το κρουαζιερόπλοιο. Είχα την τιμή να είμαι Υφυπουργός Τουρισμού και κόντρα σε όλα τα συμφέροντα παλέψαμε ώστε να γίνει άρση του καμποτάζ σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, ακριβώς γιατί βλέπαμε την εξέλιξη της κρουαζιέρας και τα οφέλη στις τοπικές κοινωνίες» σημείωσε και μίλησε στην συνέχεια για την ανάγκη διασύνδεσης του τουρισμού με τον αγροτικό τομέα, ειδικά στη Ζάκυνθο που υπάρχει αναπτυγμένος πρωτογενής τομέας.
Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως τα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα πρέπει να αναδείξουν και να προβάλουν επιτέλους τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους που είναι ο φυσικός πλούτος, η ιστορία και ο πολιτισμός.
«Χρειάζεται μια προβολή στοχευόμενη, ένα νέο πρόσωπο. Έγιναν προσπάθειες αλλά ήταν αποσπασματικές!» ανέφερε σχετικά τονίζοντας πως δυστυχώς η Πολιτεία ποτέ δεν έδωσε σημασία στις ιδιαιτερότητες του Ιονίου.
«Τώρα υπάρχει ενδιαφέρον για τους υδρογονάνθρακες. Αυτό δεν μας καλύπτει. Ο πραγματικός μας πλούτος δεν είναι οι υδρογονάνθρακες που αν τους χειριστούμε σωστά και χωρίς συνέπειες για τον τουρισμό θα προσφέρουν στην οικονομία. Ο πραγματικός μας πλούτος είναι η φύση, τα προϊόντα, η ιστορία, η παράδοση και ο πολιτισμός» τόνισε.