Ένα τριήμερο …αφιερωμένο στην ανάδειξη της ζακυνθινής κουζίνας, οινοποιίας αλλά και παραγωγής αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ξεκινά από σήμερα με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος και με αφορμή τα εγκαίνια ενός νέου καταστήματος παραδοσιακών προϊόντων στην Μπόχαλη «Το Νέον τση Μπόχαλης» του κ. Παναγιώτη Μπάστα αλλά και την συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας ενός από τα γνωστότερα οινοποιία του νησιού μας, του «Callinico» της οικογένειας Βούλτσου – Καλλινίκου στο Καλλιπάδο.
Πρόκειται για την διοργάνωση υπό τον τίτλο «Μπορούμε Ζάκυνθος 2015» που ξεκινά σήμερα το μεσημέρι και ολοκληρώνεται την Κυριακή 26 Ιουνίου.
Η διοργάνωση που γίνεται από την Ομοσπονδία Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος και αρκετές ζακυνθινές επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενημερωτικές ημερίδες, διαγωνισμούς μαγειρικής, δείπνα και γεύματα με επίκεντρο τα προϊόντα που παράγονται στο νησί μας αλλά και μια γνωριμία με τις ομορφιές της Ζακύνθου , αφού οι προσκεκλημένοι chef από το Εξωτερικό καθώς και οι δημοσιογράφοι θα ξεναγηθούν στην Πόλη, στο Λαγανά, στο Ναυάγιο και αλλού.
Οι προσκεκλημένοι chef έρχονται από την Αγγλία, την Αυστρία, την Τουρκία, την Σλοβακία, την Πολωνία και την Γερμανία.
Το Πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει:
Παρασκευή 26/06/2015 – Ξενοδοχείο Caravel Hotel Zante
ΩΡΑ 14:00 Ημερίδα: “γαστροτουρισμός – Οινοτουρισμός – τοπικό πρωινό – προώθη-ση του γαστροτουρισμού μέσω των λεσχών”
ΩΡΑ 15:30 Ξενάγηση των προσκεκλημένων Chef στις ομορφιές της Ζακύνθου.
ΩΡΑ 20:00 οινοποιείο CALLiNICO – Συνέντευξη τύπου:. Παρουσίαση τον προσκε-κλημένων και ενημέρωση στα Μ.Μ.Ε. από τον Πρόεδρο Αξιώτη Παράσχο.
ΩΡΑ 21:30 Δείπνο και γευσιγνωσία σε παραδοσιακό Εστιατόριο του νησιού ΄΄Ντενης΄΄.
Σάββατο 27/06/2015
ΩΡΑ 10:00 Ξενάγηση στο οινοποιείο CALLiNICO δοκιμή από επιτροπή των Chef και βράβευση των κρασιών από την Ομοσπονδία Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλά-δος.
ΩΡΑ 11:00 Μικρή βόλτα στην χώρα της Ζακύνθου στον Λαγανά και την Μπόχαλη.
ΩΡΑ 13:30 Γεύμα και γευσιγνωσία σε παραδοσιακό Εστιατόριο του νησιού ΄΄Ζέπος΄΄ .
ΩΡΑ 20:00 Μπόχαλη, παραδοσιακά εγκαίνια στο νέο Κατάστημα του κυρίου Μπάστα, παρουσίαση του Ζακυνθινού πρωινού για εστιατόρια από τον Πρόεδρο Αξιώτη Παράσχο, δοκιμή από επιτροπή των Chef και βράβευση της τοπικής Κερκυραϊκής Μπύρας.
ΩΡΑ 22:00 Δείπνο στο νέο κατάστημα στην Μπόχαλη “το ΝΕΟΝ τση ΜΠΟΧΑΛΗΣ”.
Κυριακή 28/06/2015
ΩΡΑ 07:30 Επίσκεψη και γευσιγνωσία στο Τυροκομείο του κυρίου Μπάστα Παναγιώτη.
ΩΡΑ 11:30 Ξενάγηση με καραβάκι όλων των προσκεκλημένων στο Ναυάγιο.
ΩΡΑ 13:30 Γεύμα και γευσιγνωσία σε παραδοσιακό Εστιατόριο του νησιού “Ξίγκια” .
ΩΡΑ 20:30 Master Class στο οινοποιείο CALLiNICO, από τους προσκεκλημένους Chef, στο Πάντρεμα Γεύσεων μεζέ και Οίνων με την συμμετοχή των καλύτερων κρασιών και την Παρασκευή των Γεύσεων με τοπικά προϊόντα από όλους τους Chef.