Πρόταση για αξιοποίηση δημόσιων χώρων ώστε να μην υπάρχει η επιβάρυνση πολλών ενοικίων έκανε ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Λευτέρης Γιαννάτος ο οποίος πρόσφατα έστειλε έγγραφο στον Περιφερειάρχη αναφορικά με ενοικιάσεις κτιρίων.
«Διάβασα στον τοπικό τύπο για κάποια ενοίκια που ήταν εξωφρενικά κατά τη γνώμη μου, τα οποία δεν έγιναν από τη σημερινή περιφερειακή αρχή και το ξεκαθαρίζω αυτό γιατί σήμερα έχουν γίνει πολλές περικοπές στα ενοίκια. Όμως όταν έχουμε πληροφορίες μπορούμε σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας να ζητήσουμε με γραπτή ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη να μας απαντήσουν αν αληθεύει η όχι το γεγονός. Στη συνέχεια μπορούμε να κάνουμε προτάσεις κι εγώ είπα ότι οι διοικητικές υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να στεγαστούν στο υπάρχον Νοσοκομείο αφού κάποια στιγμή θα πάμε στο νέο κτίριο στο Γαϊτάνι. Επίσης να έλθουμε σε επαφή με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για να δούμε κατά πόσο υπάρχει αυτή η δυνατότητα αφού το κτίριο του Νοσοκομείου δεν ανήκει στην κυριότητα της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου» είπε ο κ. Γιαννάτος μιλώντας στον –Ε-.
Ακολούθως ο κ. Γιαννάτος συμπλήρωσε πως δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους αντιδράσεις από τους συναδέλφους του στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς ότι γίνεται σκοπό έχει να βοηθήσει τον τόπο. «Εγώ έκανα την ερώτηση καλή τη πίστη και είδα μια σφοδρή αντίδραση από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μυλωνά. Βλέπω ότι δεν τους αρέσει να υπάρχει αντιπολίτευση και έχουν μια παλαιοκομματική λογική. Όμως πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να βοηθήσουν τη συμπολίτευση και δεν έχει στείρα τακτική. Βάζουν ταμπέλες λες και εγώ λογοδοτώ σε κάποια κυβέρνηση!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάτος