Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ειδικότερα το ζήτημα της μίσθωσης και λειτουργίας του κινητού εξοπλισμού διαχείρισης απορριμμάτων από το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων είναι το πρώτο ζήτημα για το οποίο κάνει δημόσια παρέμβαση ο συνδυασμός της «Επανεκκίνησης» ζητώντας ενημέρωση για μια σειρά από εντάλματα που εκδόθηκαν για πληρωμές συγκεκριμένης εταιρείας.
Τα ερωτήματα, που συνοδεύονται από τις σχετικές αποφάσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αφορούν το γεγονός ότι εκδόθηκαν εντάλματα για μισθώσεις εξοπλισμού την περίοδο που γινόταν ακόμη ανεξέλεγκτη ταφή στο ΧΥΤΑ αλλά και το διάστημα που ο Δήμος είχε αγοράσει τα δικά του μηχανήματα, μετά τον πολυσυζητημένο διεθνή διαγωνισμό.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
Ακολουθεί το έγγραφο που απευθύνουν ο Πρόεδρος της κίνησης Χ. Λιβέρης αλλά και ο υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος Ν. Ζαράνης
Προς
– Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Π. Κολοκοτσά
– Πρόεδρο Δημοτικού κ. Ν. Τσίπηρα
– Πρόεδρο ΦΟΔΣΑ κ. Π. Μυλωνά
Κοιν.: Δημοτικούς Συμβούλους
Ημ/νία: 19/02/2019
Θέμα: Μίσθωση – Λειτουργία Κινητού Εξοπλισμού Διαχείρισης Απορριμμάτων
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στην Διαύγεια έχουν γίνει χρηματικά εντάλματα το 2017 και 2018 που αφορούν την «Μίσθωση Κινητού Εξοπλισμού και Διαχείρισης Απορριμμάτων με Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση του Δήμου Ζακύνθου» που προφανώς αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων στον Λίβα.
Το καλοκαίρι του 2017 ο Δήμος – ΦΟΔΣΑ αγόρασε κινητό μηχανολογικό εξοπλισμό μέσω διεθνούς διαγωνισμού για την επεξεργασία των απορριμμάτων στην θέση Λίβα. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα εγκαταστάθηκαν στην θέση Λίβα και λειτούργησαν τον Δεκέμβριο του 2017.
Σύμφωνα με την ΑΔΑ: 614ΡΟΕ7Μ-3ΗΩ υπάρχει ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ με ημερομηνία 22/6/2017 αξίας 18.008,96€ για την πληρωμή την «Μίσθωση Κινητού Εξοπλισμού και Διαχείρισης Απορριμμάτων με Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση του Δήμου Ζακύνθου» προς την τεχνική εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.
Όπως ξέρουμε την συγκεκριμένη περίοδο δεν λειτουργούσε καμία μονάδα κινητού εξοπλισμού και δεν υπήρχε επεξεργασία στον Λίβα αφού οι εγκαταστάσεις στην περιοχή δεν είχαν ολοκληρωθεί.
Επίσης ποτέ δεν θα μπορούσαμε να μισθώσουμε κινητό εξοπλισμό για την επεξεργασία των απορριμμάτων αφού ήδη είχε αγοραστεί ο κινητός εξοπλισμός από διεθνή διαγωνισμό. Επίσης την συγκεκριμένη περίοδο όλα τα απορρίμματα πήγαιναν προς ταφή στον ΧΥΤΑ Σκοπού ο οποίος παρέμενε ανοιχτός μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.
Το 2018 υπάρχουν τέσσερα ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ για την «Μίσθωση Κινητού Εξοπλισμού και Διαχείρισης Απορριμμάτων με Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση του Δήμου Ζακύνθου» προς την τεχνική εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.
Πιο συγκεκριμένα:
– ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ με Αρ. ΑΔΑ: ΨΨΝΦΟΕ7Μ-ΤΒΚ με ημερομηνία πληρωμής 06/02/2018 αξίας 18.793,51€
– ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ με Αρ. ΑΔΑ: 7ΑΛΚΟΕ7Μ-ΣΨ3 με ημερομηνία πληρωμής 25/05/2018 αξίας 28.405,30€
– ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ με Αρ. ΑΔΑ: 7Ν6ΨΟΕ7Μ-8ΩΞ με ημερομηνία πληρωμής 11/06/2018 αξίας 34.843,82€
– ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ με Αρ. ΑΔΑ: Ψ3ΕΦΟΕ7Μ-Δ6Ι με ημερομηνία πληρωμής 25/07/2018 αξίας 25.461,98€
Επιπρόσθετα για το 2018 υπάρχουν ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ για την «Λειτουργία του Εξοπλισμού Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ζακύνθου» που αφορά την επεξεργασία των απορριμμάτων στην περιοχή Λίβα με τον κινητό εξοπλισμό που αγοράστηκε από τον Δήμο – ΦΟΔΣΑ και διατέθηκαν στην τεχνική εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. για την επεξεργασία τον απορριμμάτων.
Πιο συγκεκριμένα:
– ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ με Αρ. ΑΔΑ: 625ΝΟΕ7Μ-6ΑΒ με ημερομηνία πληρωμής 06/08/2018 αξίας 91.880,13€
– ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ με Αρ. ΑΔΑ: 6ΞΓ4ΟΕ7Μ-ΘΚΖ με ημερομηνία πληρωμής 17/09/2018 αξίας 46.513,53€
– ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ με Αρ. ΑΔΑ: ΩΘΞΘΟΕ7Μ-Α13 με ημερομηνία πληρωμής 25/10/2018 αξίας 47.829,27€
– ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ με Αρ. ΑΔΑ: 6ΔΠ6ΟΕ7Μ-Π56 με ημερομηνία πληρωμής 16/11/2018 αξίας 44.412,11€
– ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ με Αρ. ΑΔΑ: ΩΜΩΙΟΕ7Μ-ΑΨΕ με ημερομηνία πληρωμής 11/12/2018 αξίας 37.107,04€
Σύμφωνα με τα παραπάνω υπάρχουν ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ το 2017 και 2018 που αφορούν την «Μίσθωση Κινητού Εξοπλισμού και Διαχείρισης Απορριμμάτων με Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση του Δήμου Ζακύνθου» και ταυτόχρονα «Λειτουργία του Εξοπλισμού Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ζακύνθου» με μηχανήματα τα οποία έχουν αγοραστεί από τον Δήμο – ΦΟΔΣΑ.
Παρακαλώ όπως ενημερώσετε όλους του Δημοτικούς Συμβούλους για τα παραπάνω.
Επίσης όπως μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό για τα παρακάτω.
– Ισχύουν τα παραπάνω ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ
– Υπάρχουν επιπλέον ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ σχετικά με την εκμίσθωση των μηχανημάτων και την επεξεργασία μηχανημάτων για το έτος 2017 και 201
– Ο λόγος που έγιναν πληρωμές και για Εκμίσθωση Μηχανημάτων και για την Λειτουργία, με τον ίδιο δικαιούχο.
Επιπλέον επισυνάπτουμε πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω που αφορούν εντολές και προκηρύξεις διαγωνισμού σχετικά με την μίσθωση των μηχανημάτων και την επεξεργασία.