Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Σύλλογος των εργαζομένων του Νοσοκομείου και η Ένωση Νοσοκομειακων γιατρών ζητούν από τη διοίκηση να σταματήσει τις διώξεις και επισημαίνουν τα ακόλουθα:
Με απογοήτευση αλλά και αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε την απόφαση για ετήσια παύση από τα καθήκοντά του σαν χειρουργός και διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής, του συναδέλφου Παύλου Καψαμπέλη.
Δεν θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να θυμίσουμε την ιατρική και χειρουργική του δεινότητα και επάρκεια του γιατρού, που μαζί με αίσθημα ευθύνης και οργανωτικής ικανότητας διεύθυνε για δεκαετίες τη Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου μας.
Ζωντανή απόδειξη για τα παραπάνω αποτελούν οι μερικές χιλιάδες χειρουργημένοι Ζακυνθινοί που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από τον γιατρό και την ομάδα της κλινικής του που διεύθυνε σε συνθήκες όχι πάντα εύκολες και ομαλές (νύχτα, το νησί σε απαγορευτικό, προβλήματα σε υλικά η εξοπλισμό, και με ελλειμματική στελέχωση) αλλά και για ασθένειες η ατυχήματα σοβαρότατα και κρίσιμα για τη ζωή του ασθενούς.
Δεν μπορούμε επίσης να μην αναγνωρίσουμε τον σημαντικό ρόλο στην ανοικοδόμηση του νέου Νοσοκομείου, τόσο όσο αφορά την αύξηση των προβλεπόμενων κλινών, την επιπλέον χρηματοδότηση που απαιτήθηκε, την αυξημένη επιστασία στο έργο σαν υποδιοικητής της τότε Υγειονομικής περιφέρειας και την εν γένει συμβολή του στην μεταφορά και την εγκατάστασή μας σε αυτό.
Σε επίπεδο Ιατρικού Συλλόγου καταλυτική υπήρξε η συμβολή του στη διοργάνωση επιστημονικών συναντήσεων στη Ζάκυνθο αλλά και του 1ου Ιατρικού συνεδρίου που έγινε πρόσφατα με επιτυχία στο νησί μας. Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι ετύγχανε για πολλά χρόνια και συνεχίζει να απολαμβάνει της σχεδόν πλήρους αποδοχής και αναγνώρισης από τους συναδέλφους του, μέσα από δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες, αποτελώντας τον μακροβιότερο πρόεδρο Ιατρικού συλλόγου στη χώρα.
Η απόφαση για απομάκρυνση του από το Νοσοκομείο υπήρξε άδικη και στοχοποιημένη όταν είναι γνωστό ότι για το σοβαρότατο πρόβλημα με τα χειρουργεία πριν δύο χρόνια, την απόφαση για κλείσιμο των χειρουργείων την έλαβε η Διοίκηση σε συνεννόηση με το Επιστημονικό συμβούλιο το οποίο είχε ρόλο μόνο γνωμοδοτικό και του οποίου την ομόφωνη απόφαση εξέφρασε, ως όφειλε, τότε ο πρόεδρός του κος Καψαμπέλης.
Θεωρούμε ότι η απουσία του συγκεκριμένου κλινικού γιατρού από το ΕΣΥ στη Ζάκυνθο θα αποτελέσει ένα πλήγμα τόσο στη λειτουργία της χειρουργικής κλινικής, που το πρόγραμμα για τις εφημερίες δυσκολεύεται πια δραματικά, όσο και συνολικά για τη Δημόσια υγεία στο νησί μας.
Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση του συναδέλφου μας στη θέση του Διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής με πλήρη επάνοδο στα καθήκοντά του αλλά και στη θέση του εκλεγμένου αντιπροσώπου των γιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου και στο Επιστημονικό Συμβούλιο.
Εμείς, αλλά και τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εργατικά σωματεία που μας εκπροσωπούν σε πανελλαδικό επίπεδο, ζητήσαμε εδώ και πάνω από ένα χρόνο, να σταματήσουν οι διώξεις και να αποκατασταθεί η ηρεμία και η συνεργασία στο Νοσοκομείο μας, ενώ σε αντίθεση εισπράττουμε περαιτέρω μηνήσεις και εξευτελιστικές αποφάσεις για γιατρούς μέλη μας προκειμένου για την επαγγελματική και ηθική τους εξόντωση.