ΤΕΛΟΣ 2019 ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αρχές Φλεβάρη ολοκληρώνονται οι δασικοί χάρτες για την πεδινή Ζάκυνθο
11-01-2019 08:30:00

Μέχρι αρχές Φλεβάρη αναμένεται να ολοκληρωθεί η σύνταξη των δασικών χαρτών που αφορά το πεδινό τμήμα του νησιού και συγκεκριμένα τα χωριά της Ρίζας από το Μουζάκι μέχρι το Καταστάρι καθώς όπως είναι γνωστό η διαδικασία που αφορά την σύνταξη δασικών χαρτών για όλη την υπόλοιπη Ζάκυνθο έχει ξεκινήσει από το περασμένο Φθινόπωρο και την έχει αναλάβει η εταιρεία Ξυλοτεχνική.

Η ίδια εταιρεία έχει αναλάβει την σύνταξη των Δασικών Χαρτών και για όλα τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά αλλά και για την Αιτωλοακαρνανία, στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί με την εταιρεία Ελληνικό Κτηματολόγιο πριν από κάποιους μήνες..

Υπενθυμίζουμε πως το έργο που έχει αναλάβει για τη Ζάκυνθο ο μελετητής αφορά την σύνταξη των δασικών χαρτών για όλο το νησί με εξαίρεση τις δημοτικές κοινότητες Παντοκράτορα, Καλαμακίου, Αργασίου και Βασιλικού όπου έχει ήδη γίνει η ανάρτηση αλλά και την Πόλη της Ζακύνθου που η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί πλήρως με την κύρωση του δασικού χάρτη. Η σύνταξη των δασικών χαρτών όπως έχει αναφερθεί και σε παλιότερα δημοσιεύματα θα γίνει σε τρία διαδοχικά στάδια, με το πρώτο στάδιο που ολοκληρώνεται σύντομα να περιλαμβάνει το «πεδινό» τμήμα του νησιού, το δεύτερο στάδιο το δυτικό τμήμα από το Κερί και την Λιθακιά μέχρι τις Μαριές και το τρίτο στάδιο, που αφορά το ορεινό τμήμα της Ζακύνθου που περιλαμβάνει τις Βολίμες, τις Ορθονιές και την Αναφωνήτρια να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του 2019.

Οι δασικοί χάρτες θα παραδοθούν στη Δασική Υπηρεσία για έναν πρώτο έλεγχο και αφού συνταχθεί η έκθεση ελέγχου και ένας μήνας διορθώσεων από τον ανάδοχο θα γίνει η ανάρτηση.

«Η εταιρεία σταδιακά θα μας φέρνει τους χάρτες για να κάνουμε έλεγχο και να κάνουμε τροποποιήσεις όπου χρειάζεται» ανέφερε ο Διευθυντής Δασών Ζακύνθου Δ. Σκαλτσογιάννης μιλώντας πρόσφατα στον -Ε-.

Από την Δασική Υπηρεσία έχουν ήδη χορηγηθεί προς τον μελετητή στοιχεία που αφορούν διοικητικές πράξεις όπως τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού και κηρύξεις περιοχών ως αναδασωτέες λόγω πυρκαγιών, ενώ σταδιακά θα αποστέλλονται και οι νέες πράξεις που θα εκδίδονται από εδώ και μπρος.

Επίσης, ο ανάδοχος έχει ήδη στη διάθεση του τα στοιχεία που αφορούν τα όρια των οικισμών αλλά και τα ιδιωτικά δασύλλια όπως αυτά που είναι στις Βολίμες αλλά και τον Άγιο Σώστη.

Σε ότι αφορά τους δασικούς χάρτες σε Παντοκράτορα, Καλαμάκι Αργάσι και Βασιλικό, σε εξέλιξη βρίσκεται η κύρωση.

«Τέλος Γενάρη πρέπει να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να γνωμοδοτήσουμε σε σχέση με τις αντιρρήσεις που έχουν υποβληθεί. Μέσα στο 4μηνο πιστεύω πως η Επιτροπή θα έχει συσταθεί και θα βγάλει αποφάσεις» ανέφερε ο κ. Σκαλτσογιάννης.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment