ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Έπεσαν δέντρα σε Αλυκές και Αγ. Γεώργιο των Κρημνών από την κακοκαιρία!
11-01-2019 11:58:00

Για δεύτερη ημέρα χθες η Ζάκυνθος «χτυπήθηκε» από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και εκτός από τις σφοδρές καταιγίδες, το φαινόμενο που κυριάρχησε ήταν οι άνεμοι με μεγάλη ένταση που όχι μόνο κράτησαν δεμένα τα πλοία στο λιμάνι, αλλά προκάλεσαν και σοβαρά προβλήματα στην ύπαιθρο.

Πιο συγκεκριμένα, στο χωριό Λαγοπόδο της Δ.Ε Αρτεμισίων , τα συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζακυνθίων χρειάστηκε να παρέμβουν για να αντλήσουν νερά που είχαν συσσωρευτεί στους τάφρους, με κίνδυνο να μετατρέψουν τον κεντρικό δρόμο του Ρομιρίου σε ποτάμι, όπως έχει συμβεί πολλές φορές κατά το παρελθόν.

Με μηχανικά μέσα απομακρύνθηκαν και σκουπίδια αλλά και άλλα αντικείμενα, όπως καλάμια κτλ που εμπόδιζαν τη διέλευση του νερού.

Προβλήματα όμως λόγω της έντασης των ανέμων προκλήθηκαν και στην περιοχή των Αλυκών, καθώς οι άνεμοι παρέσυραν δυο μεγάλα πεύκα που πέφτοντας προκάλεσε ζημιές στην αυλή εστιατορίου δίπλα στο χείμαρρο Σκούρτη και κατέληξε μέσα στο νερό.

Για να απομακρυνθούν χρειάζεται να κινητοποιηθούν οχήματα από το Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, καθώς επίσης και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απομακρύνουν τους μεγάλους κορμούς και μέχρι χθες αργά το απόγευμα αναμένονταν εξελίξεις για να οργανωθεί σωστά η επιχείρηση..

Τέλος, μεγάλα κλαδιά δέντρων έπεσαν πάνω στο δρόμο που οδηγεί στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και χρειάστηκε κινητοποίηση για τον άμεσο καθαρισμό του δρόμου προκειμένου να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Ο κρατικός μηχανισμός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρέθηκαν «επί ποδός» για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία, ενώ πολλοί συμπολίτες μας ειδικά στα χωριά κατέγραψαν μικροζημιές από αντικείμενα σε εξωτερικούς χώρους που μετακινήθηκαν ή καταστράφηκαν καθώς παρασύρθηκαν από τον αέρα.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment