ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
Έρευνα από τη δικαιοσύνη για έλλειψη οικοδομικών αδειών στα δημόσια διδακτήρια!
10-01-2019 11:43:48

Σε φάση προκαταρκτικής έρευνας βρίσκεται η υπόθεση της έλλειψης οικοδομικών αδειών για πολλά από τα σχολεία της Ζακύνθου και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει η κατάθεση μαρτύρων.

Η δικαστική έρευνα γίνεται με αφορμή τις διαμαρτυρίες της Ένωσης Γονέων που έγιναν πριν από τρεις περίπου μήνες και σχετίζονταν με την απορρόφηση πιστώσεων από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Για να μπορέσουν οι τοπικές αρχές και ειδικότερα ο Δήμος να καταθέσουν χρήματα και να γίνουν έργα στα σχολεία από το εν λόγω πρόγραμμα πρέπει να έχουν πλήρη φάκελο για κάθε διδακτήριο και οπωσδήποτε να υπάρχει οικοδομική άδεια.

Η Ένωση Γονέων από την αρχή της σχολικής χρονιάς και σύμφωνα με τις ανάγκες που υπήρχαν για όλα σχεδόν τα σχολεία, είχε ζητήσει ναετοιμαστεί από τις Τεχνικές υπηρεσίες ο φάκελος για κάθε ένα σχολείο ξεχωριστά ώστε να εξεταστούν οι εκκρεμότητες και να συμπληρωθούν. Το θέμα της έκδοσης οικοδομικών αδειών μπορεί να ήταν πιο πολύπλοκο, αλλά έπρεπε ούτως ή άλλως κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί γιατί όποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κι αν ήθελαν να αξιοποιήσουν ήταν προϋπόθεση η ύπαρξη οικοδομική άδειας.

Ανάλογα προβλήματα προκλήθηκαν και στο χώρο των Παιδικών Σταθμών και εκεί η δημοτική αρχή ασχολήθηκε για να συμπληρώσει τους φακέλους για τον ίδιο λόγο.

Τώρα και με δεδομένο ότι οι σεισμοί προκάλεσαν προβλήματα σε σχολεία του νησιού με πιο σημαντικά αυτά που αφορούν το 1ο συγκρότημα στην πόλη, οι αρμόδιες υπηρεσίας ασχολούνται με ένα – ένα ξεχωριστά και έχουν ετοιμάσει μία πρόχειρη μελέτη για όλα τα εκπαιδευτήρια.

Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης είναι στην κατεύθυνση όλα να γίνουν γρήγορα και να συμπληρωθούν οι φάκελοι για ευνόητους λόγους. Βέβαια εξετάζεται και το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών για καθυστέρηση στην όλη διαδικασία αφού οι διαμαρτυρίες από την Ένωση Γονέων δεν έπεσαν στο κενό.

Εκτός από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ πρέπει να εξευρεθούν πιστώσεις για συντήρηση και επισκευές σε όλα τα σχολεία του νησιού που έπαθαν μικροζημιές από τους σεισμούς.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment