ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ
12 χρόνια από την έναρξη του έργου: Αίσιο τέλος για το Δημοτικό Θέατρο!
06-12-2018 11:28:48

Από χθες ξεκίνησε η διαδικασία για την οριστική παραλαβή του έργου του Δημοτικού Θεάτρου στο χώρο της Τεχνικής υπηρεσίες του Δήμου, στο Δημαρχείο του Βανάτου και η ανωτέρω εξέλιξη ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ολοκλήρωση ενός έργου που «πέρασε από σαράντα κύματα και ακόμα δεν έφθασε στη στεριά».

Η παραλαβή σχετίζεται με το κτίριο, καθώς υπάρχουν σε εξέλιξη δύο ακόμα εργολαβίες για τον εξοπλισμό του. Από αυτές η μία έχει ανάδοχο και η άλλη, η οποία ήταν άγονη, υλοποιείται με τη διαδικασία περί αναθέσεων.

Χθες και προχθές, τις μεσημβρινές ώρες, συνεργείο βρισκόταν στο χώρο του Θεάτρου και υλοποιούσε εργασίες καθαρισμού, εκσκαφών και αφαίρεσης των λαμαρινών που προστάτευαν μέχρι τώρα την εργολαβία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Τσίπηρα, από χθες Τετάρτη άρχισε η οριστική παραλαβή του πρώτου υποέργου και στο γραφείο του Βανάτου παρευρέθηκαν οι υπεύθυνοι του Δήμου, ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας ΑΡΧΙΚΟΝ και ό ίδιος ο οποίος δήλωσε τα εξής: «είναι σημαντική η στιγμή της παράδοσης του έργου του Δημοτικού Θεάτρου και μόνο συγκίνηση μπορούμε να νοιώσουμε γι’ αυτό. Ξεκινήσαμε να ξηλώνουμε τις λαμαρίνες και να καθαρίζουμε το χώρο ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία ανέλαβε, πέραν των συμβατικών της υποχρεώσεων, να αποκαταστήσει το πεζοδρόμιο. Ο χώρος θα ανοίξει και οι συμπολίτες μας θα μπορούν να θαυμάσουν το Θέατρο το οποίο ελπίζουμε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα τεθεί σε λειτουργία».

Αργά προχθές το μεσημέρι το τεχνικό συνεργείο έκανε εργασίες καθαριότητας γύρω από το κτίριο και απομάκρυνε άχρηστα αντικείμενα και υπόλοιπα υλικά που είχαν μείνει από την κατασκευή.

Στον πίσω δρόμο, δηλαδή επί της Φιλιτά, ξεκίνησε η αφαίρεση των λαμαρινών αλλά και των πλακών του παλιού πεζοδρομίου για να γίνει νέα κατασκευή. Ο εκσκαφέας αφαίρεσε ότι παλιό υπήρχε και άμεσα η ίδια η εταιρεία θα φτιάξει το νέο πεζοδρόμιο, υποχρέωση
που ανέλαβε έναντι της δημοτικής αρχής.

Χθες έγινε η αντίστοιχη εργασία για το πεζοδρόμιο της οδού Λομβάρδου από το οποίο επίσης αφαιρέθηκαν οι παλιές πλάκες και θα τοποθετηθούν νέες.

Εκείνο που αναμένουν οι Ζακυνθινοί είναι και ο εξωτερικός φωτισμός του χώρου που θα δώσει άλλη όψη και – ακόμα κι αν συνεχίζονται εργασίες - θα δώσει την ευκαιρία σε όλους μας να θαυμάσουμε ένα κτίριο που ήταν όνειρο από την εποχή που καταστράφηκε το προσεισμικό θέατρο της Ζακύνθου.


9 days ago
Please can somebody translate this into English

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment