ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΕΖ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Επεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές της Ζακύνθου!
05-12-2018 12:38:47

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων νήσων που συνεδρίασε στην Κέρκυρα την 1η Δεκεμβρίου ενέκρινε με πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Π.Ε. Ζακύνθου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με αντικείμενο την εκπόνηση εφαρμοσμένου ερευνητικού έργου με τίτλο «Σχέδιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και άμεσων επεμβάσεων στις Πυρόπληκτες περιοχές της Ζακύνθου», όπου και εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία.

Ο Σκοπός του εν λόγω Εφαρμοσμένου Ερευνητικού Προγράμματος είναι η διερεύνηση της έντασης και της κατανομής των επιπτώσεων των πυρκαγιών των ετών 2017 και 2018, εστιάζοντας στην έρευνα της αύξησης των κινδύνων πλημμυρών, κατολισθήσεων και διάβρωσης.

Με την ολοκλήρωση της παραπάνω μελέτης θα δρομολογηθούν τα προτεινόμενα από αυτήν έργα αντιδιαβρωτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας των πυρόπληκτων περιοχών της Ζακύνθου, έργα για τα οποία η Π.Ε. Ζακύνθου έχει ήδη εξασφαλισμένα τα κονδύλια υλοποίησης τους.

Με αυτόν τον τρόπο, και λαμβάνοντας υπόψη τα εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα που ήδη εκτελούνται στα πεδινά της Ζακύνθου και βρίσκονται στην τελική τους φάση με ορίζοντα ολοκλήρωσης το καλοκαίρι του 2019, επεκτείνεται και στα ορεινά της Ζακύνθου και συμπληρώνεται το έργο της ολικής αντιπλημμυρικής θωράκισης του νησιού μας, καθιστώντας το μεγαλύτερο έργο που έχει εκτελεστεί στη Ζάκυνθο κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Νιοτόπουλος ανέφερε πως «καθώς το ενδιαφέρον μας για το μέλλον της Ζακύνθου δεν εξαντλείται στις εν λόγω παρεμβάσεις, εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία αυτής της προγραμματικής σύμβασης και εντάσσουμε ένα υποέργο που
αφορά στη διερεύνηση της επίδρασης των πυρκαγιών στη μεταβολή της ποιότητας των υπόγειων υδροφόρων οριζόντων, φιλοδοξώντας να αποτελέσει το εφαλτήριο για να ξεκινήσει επιτέλους η συζήτηση για το μεγάλο θέμα της διαχείρισης και της επάρκειας του νερού και της ύδρευσης της Ζακύνθου, καθώς και να δρομολογηθεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός διαχείρισης και αντιμετώπισης του θέματος από τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς».

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment