ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Η Διοίκηση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου: Μετακίνηση γιατρών από το ΠΕΔΥ για τα επείγοντα
04-12-2018 12:28:43

Η μετακίνηση ιατρού του ΠΕΔΥ για κάλυψη των έκτακτων και επειγόντων περιστατικών καθώς και η μετακίνηση ιατρού παιδιάτρου από νοσοκομείο της 6ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο Ζακύνθου είναι οι λύσεις που δρομολογήθηκαν για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής, σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η απάντηση αυτή δόθηκε κατά την πρόσφατη αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Γ. Κουτσούκος και ο Βουλευτής κ. Θεοχάρης.

Σημειώνεται πως η απάντηση αυτή διαβάστηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε συζήτηση για το ζήτημα της λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου ενώ περιλαμβάνει πληροφορίες για την στελέχωση αλλά και την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην αρ. 500/09.11.18 αναφορά Βουλευτή κ. Κουτσούκου & ερώτηση Βουλευτή κ. Θεοχάρη.

ΣΧΕΤ:Το αρ. 44538/26.11.18 έγγραφό σας.

Σε συνέχεια της εν θέματι αναφοράς και ερώτησης σας γνωρίζουμε τα εξής:

Όσον αφορά στο ιατρικό προσωπικό.

Κατά την τελευταία διετία, έχουν διορισθεί στο Γ.Ν.Ζακύνθου, δέκα (10) Επιμελητές Β΄ ειδικοτήτων, Καρδιολογικής, Αναισθησιολογίας, Βιοπαθολογίας, Πνευμονολογίας, Εντατικολογίας-Παθολογίας, Ακτινοδιαγνωστικής (2) , Ψυχιατρικής (2) και Παιδιατρικής. Ο τελευταίος δεν αποδέχθηκε τον διορισμό του και ως εκ τούτου η Διοίκηση του Νοσοκομείου προέβη στη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών με ιδιώτη παιδίατρο για την κάλυψη των αναγκών της Παιδιατρικής κλινικής. Πρόσφατα προσλήφθηκαν επιπλέον στο νοσοκομείο, δύο επικουρικοί ιατροί ειδικότητας Πνευμονολογίας και Γυναικολογίας, με αποτέλεσμα ο αριθμός των υπηρετούντων ειδικευμένων ιατρών στο νοσοκομείο, να ανέρχεται στους 48/ 110 ανεπτυγμένων κλινών, σε σύνολο 160 οργανικών.

Εκκρεμούν, οι συνεδριάσεις των αρμοδίων συμβουλίων κρίσης της 6ης ΥΠΕ, για την πρόσληψη τριών (3) μονίμων επιμελητών Β΄ ειδικοτήτων, Αναισθησιολογίας, Παιδιατρικής και Γυναικολογίας, ενώ έχει ήδη προκηρυχθεί θέση ιατρού Ε.ΣΥ., ειδικότητας Παθολογίας.

Κατά το διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου, ενισχύθηκε η λειτουργία του αναισθησιολογικού τμήματος με αποσπάσεις ιατρών από άλλα νοσοκομεία , γεγονός που επέτρεψε στους υπηρετούντες ιατρούς τη λήψη πάσης φύσεως αδειών.

Όσον αφορά στη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Ζακύνθου, τον Απρίλιο του 2018, σε σύνολο τεσσάρων (4) οργανικών θέσεων υπηρετούσαν ο Διευθυντής και δύο (2) επιμελητές και η τέταρτη θέση είχε ήδη εγκριθεί για προκήρυξη.

Παραιτήθηκε ο ένας επιμελητής τον Απρίλη του 2018 και το Νοσοκομείο προέβη σε σύναψη παροχής υπηρεσιών με ιδιώτη για την κάλυψη του κενής θέσης και μέχρι την ολοκλήρωση της κρίσης της προκηρυχθείσας θέσης

Τον Σεπτέμβρη του 2018 υπέβαλε παραίτηση η μία επιμελήτρια και σε δεκαπέντε ημέρες υποβάλλει αίτημα παραίτησης και ο Διευθυντής της Παιδιατρικής, με παράλληλη λήψη αναρρωτικής άδειας από αυτούς

Η 6η ΥΠΕ προκειμένου να καλύψει τις αιφνίδιες παραιτήσεις των δύο παιδιάτρων καθώς και την ταυτόχρονη λήψη αναρρωτικής από αυτούς αποφασίζει τη μετακίνηση ιατρού του ΠΕΔΥ για κάλυψη των έκτακτων και επειγόντων περιστατικών καθώς και μετακίνηση ιατρού παιδιάτρου από νοσοκομείο της 6ης ΥΠΕ.. Παράλληλα υφίσταται πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ΑΠΥ, η οποία έχει καταστεί δύο φορές άγονη ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της κρίσης της προκηρυχθείσας θέσης..

Όσον αφορά στο προσωπικό της νοσηλευτικής υπηρεσίας, σε σύνολο διακοσίων (200) οργανικών θέσεων που αφορούν σε 160 οργανικέ κλίνες, με ανάπτυξη 110 κλινών υπηρετούν 97 μόνιμοι και 27 από ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΑΕΔ, ΠΕΔΥ, κλπ

Έχουν υποβληθεί αιτήματα για εγκρίσεις προκήρυξης θέσεων νεφρολόγου, παιδιάτρων χειρουργού , καρδιολόγου, καθώς και νοσηλευτικών ειδικοτήτων

Περαιτέρω η έλλειψη Διοικητικού Προσωπικού , είναι σημαντική , λόγω μακροχρόνιων αναρρωτικών αδειών, συνταξιοδοτήσεων κλπ, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το ήδη ελλειπές υπάρχον προσωπικό και γίνεται προσπάθεια κάλυψης των θέσεων με τη διαδικασία των προσλήψεων λοιπού επικουρικού προσωπικού.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση παρατίθεται πίνακας τριετίας με τις αντίστοιχες πιστώσεις

ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Π/Υ

 

2016

2017

2018

Αρχική Πίστωση

4.001.774,20

3.977.249,29

4.146.756,20

Αύξηση

35.000,00

-60.000,00

50.000,00

 

 

 

80.000,00

ΣΥΝΟΛΑ

4.036.774,20

3.917.249,29

4.276.756,20

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment