ΟΙΚΙΑ ΦΩΣΚΟΛΟΥ
Με ευχές, ποίηση και μουσική η κοπή της Χριστουγεννιάτικης κουλούρας
31-12-2018 12:15:00

Μέσα σε μια εορταστική και συνάμα και κατανυκτική ατμόσφαιρα, στο ιστορικό περιβάλλον της Οικίας Φώσκολου, έγινε χθες το βράδυ η κοπή της χριστουγεννιάτικης κουλούρας του ομώνυμου Πολιτιστικού Συλλόγου.

Παρόντες στην εκδήλωση ο σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος που χοροστάτησε στην τελετή, ο μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος κ. Π. Κολοκοτσάς, ο Περιφερειακό σύμβουλος κ. Θοδωρής Καμπίτσης μέλη και φίλοι του Σωματείου και πολύ κόσμος.

Το κοινό υποδέχτηκε με χαιρετισμό ο πρόεδρος του Π.Σ. κ. Φίλιππος Συνετός και η εκδήλωση ξεκίνησε με το τροπάριο της Γέννησης που έψαλε η χορωδία της ορχήστρας ΙΟΝΙΟ ΚΥΜΑ υπό την δ/νση του Τιμόθεου Αρβανιτάκη.

Ακολούθησε η κοπή της κουλούρας με τις ευχές του σεβ. μητροπολίτη κ. Διονυσίου και η εκδήλωση συνεχίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Διονύσης Φλεμοτόμος.

Η κα Αλεξάνδρας Ντούζεβιτς απήγγειλε τρία ποιήματα του Ούγκο Φώσκολου, δύο από τα οποία ήταν αφιερωμένα από τον ποιητή στη γεννέτειρά γη της Ζακύνθου και το ποίημα που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός για τον Φώσκολο λίγες ώρες μετά το θάνατό του.

Παράλληλα η χορωδία του μουσικού συγκροτήματος ΙΟΝΙΟ ΚΥΜΑ απέδωσε χριστουγεννιάτικα κάλαντα και συνθέσεις του Τιμόθεου Αρβανιτάκη και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα γνωστά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα του Κατσίγιαλου.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε συμπολίτες μας που με δωρεές ενισχύουν και διαμορφώνουν την μετατροπή της Οικίας Φώσκολου σε επισκέψιμο ιστορικό χώρο.

*Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment