ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΟΥΓΟΥ ΦΩΣΚΟΛΟΥ: Χριστουγεννιάτικη γιορτή με ποίηση και μουσική την Κυριακή!
28-12-2018 09:32:00

Το βράδυ της 30ής Δεκεμβρίου ανοίγει για μια ακόμα φορά στο κοινό η Οικία “Ούγου Φώσκολου”.

Με ευθύνη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ούγος Φώσκολος” οργανώνεται μια βραδιά στην διάρκεια της οποίας θα αποκαλυφθούν τα νεώτερα αποκτήματα, του υπό διαμόρφωση μουσειακού χώρου, θα κοπεί η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη κουλούρα και θα ακολουθήσει απαγγελία ποίησης και μουσική εκδήλωση υπό την ευθύνη του μουσικού Τιμόθεου Αρβανιτάκη.

Η Αλεξάνδρα Ντούζεβιτς θα απαγγείλει στίχους του ποιητή και το μουσικό σύνολο ΙΟΝΙΟ ΚΥΜΑ θα αποδώσει χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ζακυνθινές μουσικές βγαλμένες από τη μουσική ιστορία του τόπου μας.

Στο χώρο της Οικίας Φώσκολου θα αποκαλυφθούν ένα πορτραίτο του ποιητή, εποχής 18ου αιώνα, δωρεά γνωστής ζακυνθινής οικογένειας, ένα πρωτότυπο χαρακτικό με τη μορφή του ποιητή, της Αριας Κομιανού και σπάνιες γκραβούρες, όλα δωρεά γνωστού συμπολίτη μας και μια σειρά από βενετσιάνικα έπιπλα εποχής δωρεά γνωστής συμπολίτισσάς μας.

Η Οικία Φώσκολου είναι το νεώτερο πολιτιστικό μνημείο της Πόλης μας και σηματοδοτεί την ανάδειξη μιας ακόμα φωτεινής περιόδου της ζακυνθινής ιστορίας, η ακτινοβολία της οποίας ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και αγκαλιάζει τους λαούς της Ευρώπης.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment