ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
Τα κόμματα προετοιμάζονται για το crash test
28-12-2018 10:08:48

Οι τριπλές εκλογές του Μαΐου ενδέχεται να είναι τετραπλές, αν δεν προκύψουν λόγοι πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης εξαιτίας των εξελίξεων στα αποκαλούμενα εθνικά θέματα. Η παραπάνω εκτίμηση δεν αποτελεί σενάριο επί χάρτου αλλά μια πολύ πιθανή εξέλιξη εάν φυσικά και η κυβέρνηση απωλέσει την “δεδηλωμένη” της Βουλής.

Ωστόσο ο προεκλογικός οίστρος που έχει συνεπάρει ήδη μια ντουζίνα υποψηφίους Δημάρχους φαίνεται πως έχει επηρεάσει και αρκετούς “υποψήφιους βουλευτές” και των δύο μεγάλων κομμάτων που αναζητούν ψηφοφόρους “από χωρίου εις χωρίο” και από γειτονιά σε γειτονιά.

Οι πληροφορίες από την Αθήνα φέρουν την κυβέρνηση να ταλανίζεται από τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και να προσπαθεί εναγωνίως να εξασφαλίσει την παραμονή της στην εξουσία, υφαρπάζοντας βουλευτές από τα αποκαλούμενα μικρά κόμματα αφού η κοινοβουλευτική δύναμη των Ανεξάρτητων Ελλήνων” θα αποχωρήσει σύντομα από την κυβερνητική πλειοψηφία, μόλις κατατεθεί προς επικύρωση η λεγόμενη συμφωνία των Πρεσπών.

Η Ν.Δ. βλέπει εξαιρετικά αδύνατη αυτή την προοπτική και οργανώνεται ώστε να έχει έτοιμα τα ψηφοδέλτια της, το συντομότερο δυνατόν.

Το ίδιο κάνουν και τα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου παρά το γεγονός ότι στη μονοεδρική της Ζακύνθου ο αέρας της εκλογικής πόλωσης είναι πολύ δυνατός.

Ειδικά τις μέρες των Χριστουγέννων υπήρξαν πολλές συναθροίσεις σε πόλη και χωριά με αντικείμενο τα ψηφοδέλτια για τυχόν πρόωρες εθνικές εκλογές και προφανώς αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Τα θέματα που συζητώνται είναι καταρχήν η πληροφορία (ή και η φήμη) που έχει δει το φως της δημοσιότητας στον αθηναϊκό τύπο, σύμφωνα με την οποία ο κ. Σταύρος Κοντονής θα πολιτευτεί στη Β’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών.

Παρά τα “θρυλούμενα” όμως ο κ. Κοντονής έχει κάνει αισθητή όσο ποτέ άλλοτε την παρουσία του στη Ζάκυνθο τον τελευταίο καιρό.

Επίσης συζητείται έντονα το βάθος και η έκταση της ανανέωσης που θα έχει το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Ζάκυνθο. Το τελευταίο θα γίνει γνωστό μετά τα μέσα Ιανουαρίου όταν, όπως πολλοί εκτιμούν, θα αρχίσουν να διαρρέουν τα ονόματα του ψηφοδελτίου.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment