ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού στον -Ε-:
26-12-2018 14:59:09

Ο υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού, που θα στηρίξει το ΚΚΕ στις προσεχείς εκλογές, μίλησε στο ραδιόφωνο του –Ε- για το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο οποίο τέθηκε επικεφαλής, αλλά και στη διαφορά αντίληψης που υπάρχει σε σχέση με τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια που διεκδικούν την ΠΙΝ.

Όπως ανέφερε η ίδια, για το ΚΚΕ κριτήριο συμμετοχής σε κάθε εκλογική μάχη είναι η ανάδειξη των λαϊκών αναγκών και επεσήμανε πως σήμερα αφενός η Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργεί ως εργαλείο εφαρμογής αντιλαϊκών πολιτικών, αφετέρου τα εκατομμύρια ευρώ που μπορεί να διαχειριστεί μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δυστυχώς δεν προορίζονται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών με αιχμή την αντισεισμική, αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία!

«Για εμάς έχει σημασία η αντίληψη που έχει ένας συνδυασμός και όχι τα πρόσωπα. Οι ανταγωνισμοί για παράδειγμα μεταξύ Ζακυνθινών, κερκυραίων ή κεφαλλονιτών υποκρύπτουν μια προσπάθεια να θολώσει το κριτήριο της ψήφου και να μπει στις συμπληγάδες των προσώπων ή του τοπικισμού» ανέφερε σε σχέση με τους επικεφαλής των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως κρίνεται η αγωνιστική τους παρουσία σε χώρους δουλειάς αλλά και στην καθημερινή ζωή του λαού.

«Το κριτήριο για μας σε όλες τις μάχες, είτε είναι οι εκλογικές που έχουμε μπροστά μας, είτε αυτές που δίνονται καθημερινά είναι οι ανάγκες του εργαζόμενου λαού. Για την Τοπική Διοίκηση, που για μας έχει χάσει το χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης με όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα εργαλείο μέσα από το οποίο έχουν περάσει και έχουν υλοποιηθεί όλες οι αντιδραστικές αλλαγές που βιώνει ο λαός με τις εργασιακές σχέσεις, την ανταποδοτικότητα κ.α. Μεταφέρονται στις πλάτες του λαού όλες οι υποχρεώσεις του Κράτους και ο πολίτης δέχεται μια φοροληστεία και από το Κράτος αλλά και από την Αυτοδιοίκηση» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως ένα ακόμη στοιχείο που διαφοροποιεί το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης αφορά την αντίληψη πάνω στην κατεύθυνση και των προσανατολισμών που έχουν όλα αυτά τα χρήματα που φιγουράρουν σε αναγγελίες και προϋπολογισμούς.

«Το κριτήριο για τη διάθεση των χρημάτων θα πρέπει να είναι οι πραγματικές ανάγκες. Για παράδειγμα σε ένα νησί σεισμογενές, όπως είναι η Ζάκυνθος αποτελεί προτεραιότητα ο σχεδιασμός για τον έλεγχο των σχολείων και όλων των δημόσιων κτηρίων, η ανακατασκευή τους, η στήριξη της δημόσιας υγείας, η διαχείριση των απορριμμάτων» τόνισε η κ. Μπαλού.

Να σημειωθεί πως μέσα στο Γενάρη θα γίνουν ανακοινώσεις για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

«Απευθυνόμαστε σε όλα τα λαϊκά στρώματα και θέλουμε να κάνουν ένα βήμα. Η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο μας , μπορεί να μην ταυτίζεται με πλήρη ταύτιση με τις θέσεις μας αλλά με μια διάθεση να δώσουν μια μάχη από μια πιο συγκροτημένη θέση|

Σύντομο βιογραφικό

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Π.Ι.Ν. γεννήθηκε στο χωριό Μεσαριά της Κέρκυρας και είναι περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ παλαιότερα ήταν νομαρχιακός σύμβουλος Αθήνας. Εχει τελειώσει τη σχολή Η/Υ του ΕΛΚΕΠΑ και τη Συνεταιριστική Σχολή Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του γενικού συμβουλίου και της εκτελεστικής γραμματείας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), πρόεδρος του κλαδικού σωματείου εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης του Βόρειου Τομέα της Αττικής με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση». Εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς και έχει καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment