Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΤΟΝ -Ε-
Ν. Τσουκαλάς: «Ανεφάρμοστες οι αποφάσεις για την ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών»
10-01-2019 12:59:19

Σε μια σοβαρή καταγγελία για το ζήτημα της ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών για τους επιχειρηματίες στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προχώρησε ο λογιστής και Πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Νίκος Τσουκαλάς, σημειώνοντας πως παρά το γεγονός ότι εκδόθηκε η σχετική απόφαση από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, αυτή δεν έχει καμία εφαρμογή στην πράξη!

Όπως έκανε γνωστό, το πρόβλημα έχουν εντοπίσει δεκάδες συμπολίτες μας που επιχειρούν να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις εισφορών προς τον ΕΦΚΑ αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

«Το πρόβλημα το είχαμε εντοπίσει πριν τις γιορτές αλλά παραμένει. Στις 19 Δεκεμβρίου είχαμε το ΦΕΚ για την ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών σε περιοχές που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη και τις διαβεβαιώσεις όλων πως το θέμα θα λήξει. Όπως όμως προκύπτει το θέμα εξακολουθεί να μην έχει λυθεί καθώς δεν υπάρχει καμία εφαρμοστική απόφαση προς το ΙΚΑ» σημείωσε ο κ. Τσουκαλάς τονίζοντας πως ο Σύλλογος Λογιστών έχει κάνει ότι μπορούσε αλλά πλέον απαιτείται να φανεί στην πράξη η πολιτική βούληση για λύση.

Θυμίζουμε πως λίγες ημέρες μετά το σεισμό της 26ης Οκτωβρίου όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, στις πληγείσες επιχειρήσεις και στους ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις περιοχές και υπέστησαν ζημιές, θα δοθούν οι εξής διευκολύνσεις:

«Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων, μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών, μετά των πρόσθετων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για έξι μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων.

Οι παραπάνω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή».

Ο κ. Τσουκαλάς τέλος θύμισε πως μέχρι τις 26 Ιανουαρίου ισχύει η προθεσμία για την αναστολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και κάλεσε τους οφειλέτες να μην χάσουν άλλο χρόνο σε σχέση με την αποπληρωμή τους.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment