ΕΝΩ ΕΓΙΝΕ Η ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΛΓΑ: Αρνείται ο οργανισμός να αποζημιώσει τους πληγέντες
30-11-2018 12:38:07

Αρνητική είναι η απάντηση που έδωσε ο ΕΛΓΑ στους ανταποκριτές του στη Ζάκυνθο και δεν δέχεται να αποζημιώσει τους παραγωγούς και ελαιοκαλλιεργητές που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τους θυελλώδεις ανέμους των ημερών.

Η απάντηση αυτή αφορά την αναγγελία ζημιάς που έγινε τα τέλη Οκτωβρίου μετά από την μεγάλη κακοκαιρία εκείνων των ημερών, αλλά παρόμοια είναι και η αντιμετώπιση στη νέα αναγγελία ζημιάς που έγινε για την κακοκαιρία που είχαμε την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε-, ο ΕΛΓΑ δηλώνει πως η ζημιά που προκλήθηκε στους ελαιοπαραγωγούς δεν είναι από την κακοκαιρία καθώς ο καρπός έπεσε από τα δέντρα λόγω ασθενειών και αυτό είναι κάτι που δεν αποζημιώνεται.

Ωστόσο οι αγρότες επιμένουν και πριν από λίγες ημέρες έγινε εκ νέου αναγγελία ζημιάς για πολλά χωριά της Ζακύνθου.

Παρόμοια προβλήματα έχουν οι αγρότες και σε νομούς της Πελοποννήσου αλλά εκεί έγιναν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των παραγωγών και ασκήθηκαν έντονες πιέσεις. Ανάλογες κινήσεις έγιναν και στο νομό μας όπου κλιμάκιο του Συνεταιρισμού πρόσφατα είχε επαφές στην Αθήνα με κορυφαία στελέχη.

Ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει αλλά ζητά τις εισφορές από τους αγρότες και ειδικά για το νομό Ζακύνθου όλοι γνωρίζουν πως δεν είναι ευθύνη των παραγωγών η ματαίωση του προγράμματος δακοκτονίας για το οποίο υπήρχαν συγκεκριμένες πιστώσεις από την Περιφέρεια.

Εκείνο που πρέπει να εξεταστεί είναι η αλλαγή του κανονισμού με τον οποίο λειτουργεί ο ΕΛΓΑ καθώς είναι αναχρονιστικός και δεν μπορεί να λύσει προβλήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Τα προηγούμενα χρόνια είχε προκύψει θέμα με την ακαρπία της ελιάς και πάλι δεν μπήκε κανείς στον κόπο να ερευνήσει πως θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment