ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προβλήματα στις επιδοτήσεις περίπου 200 παραγωγών!
10-01-2019 08:30:00

Ζήτημα με την καταβολή επιδοτήσεων σε περίπου 200 παραγωγούς επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΕΑΣΖ Αντώνης Αντίοχος μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του –Ε- και ο ίδιος σημείωσε πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε κάθε μια περίπτωση να αντιμετωπιστεί και οι παραγωγοί να μην χάσουν μέρος ή το σύνολο των χρημάτων τους. Θυμίζουμε πως η αποπληρωμή της επιδότησης έγινε λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η μη καταβολή μέρους ή του συνόλου των χρημάτων, οφείλεται σε διαφορετικές αιτίες κατά περίπτωση και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να δοθεί μια συνολική εικόνα αλλά το επόμενο διάστημα θα γίνουν συναντήσεις και ενημέρωση προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο Πρόεδρος του ΕΑΣΖ μίλησε και για το λάδι, κάνοντας λόγο για μια εξαιρετικά άσχημη χρονιά για το προϊόν και την ποιότητα του. Αυτό που υπογράμμισε όμως από την πλευρά του είναι πως δεν υπάρχει δικαιολογία για την χαμηλή σχετικά ζήτηση, καθώς προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπου παράγεται ελαιόλαδο όπως είναι η Ισπανία.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως επιβεβλημένη την εφαρμογή ενός προγράμματος δακοκτονίας κατά τη φετινή χρονιά και κάλεσε την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου να προετοιμαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

«Το περσινό λάδι αν και ποιοτικά ανώτερο από το φετινό δεν έχει ζήτηση. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η οριστική τιμή και προς το παρόν αγοράζουμε με παρακαταθήκη. Κατά τη γνώμη μου αυτή η εικόνα που υπάρχει δεν είναι φυσιολογικό» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αντίοχος αποδίδοντας το πρόβλημα της ποιότητας της παραγωγής στην προβολή των καλλιεργειών από το δάκο.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment