ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κλειστή παραμένει η παλιά αίθουσα του Ειρηνοδικείου!
10-01-2019 08:30:00

Σε εκκρεμότητα παραμένει μέχρι και σήμερα η αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου της Ζακύνθου καθώς το έργο της ανακαίνισης που είχε ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια έμεινε ημιτελές. Αυτό ωστόσο για το οποίο αναμένεται επίσημη ενημέρωση είναι η εξέλιξη Του διαγωνισμού που έγινε το προηγούμενο διάστημα από την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε και αφορούσε την ανάθεση του έργου: «Ανακαίνιση και Επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ζακύνθου».

Η προθεσμία υποβολής φακέλων από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ήταν η 18η Δεκεμβρίου και αυτό που αναμένεται να ανακοινωθεί είναι το κατά πόσο υπήρξε συμμετοχή και ορίστηκε ανάδοχος.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της προκήρυξης, οι στόχοι της επέμβασης στο συγκεκριμένο κτίριο είναι οι ακόλουθοι:

1. Αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων μέρους του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, (αίθουσα ακροατηρίου ειρηνοδικείου) που είτε προϋπάρχουν από την κατασκευή του, είτε δημιουργήθηκαν με την πάροδο του χρόνου, με στόχο την απαλοιφή των κινδύνων, που αυτά εγκυμονούν. Ενίσχυση του φέροντα οργανισμού της αίθουσας ακροατηρίου ειρηνοδικείου σε τέτοιο βαθμό ώστε να δύναται να ενταχθεί σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΑΚ 2000 στην κατηγορία σπουδαιότητας Σ3

2. Αντιμετώπιση των οικοδομικών προβλημάτων του κελύφους όλου του κτιρίου, με σκοπό να εξαλειφθούν οι παράγοντες που προκαλούν φθορά σε αυτό, καθώς επίσης να επισκευαστούν οι ζημιές, που αυτό έχει υποστεί.

3. Ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση αίθουσας ακροατηρίου ειρηνοδικείου.

4. Αισθητική αναβάθμιση του κελύφους.

5. Διατήρηση της αυθεντικότητας του κτιρίου, μέσω της συντήρησης, κατά το δυνατό, των περισσότερων αυθεντικών του στοιχείων.

Εξυπηρέτηση των σύγχρονων λειτουργικών αναγκών και ένταξη των νέων κατασκευών με διακριτό τρόπο.

Σημειώνεται πως μετά τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου του 2018 ακολούθησαν έλεγχοι από κλιμάκια μηχανικών της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές που πιστοποίησαν πως το κτήριο είναι ασφαλές για τους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους στο χώρο των δικαστηρίων.

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment