ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυτοψία Διεύθυνσης Δασών στο ΛΙΒΑ: Καταγγελίες για στραγγίδια από τα απορρίμματα σε δασική περιοχή
10-01-2019 11:58:00

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη αυτοψία της Διεύθυνσης Δασών στις εγκαταστάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Λίβα, σε σχέση με την νομιμότητα των έργων της διάνοιξης της οδού πρόσβασης, η Υπηρεσία επανέρχεται και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος ο Διευθυντής Δημήτρης Σκαλτσογιάννης στον –Ε-, σύντομα θα ακολουθήσει νέα αυτοψία στην περιοχή, μετά από καταγγελίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι καταγγελίες δεν έχουν να κάνουν με το δρόμο, αλλά αφορούν ρύπανση από στραγγίδια απορριμμάτων σε δασική περιοχή.

Ωστόσο κατά τον κ. Σκαλτσογιάννη υπάρχει μια ακόμη παράμετρος που προκαλεί ανησυχία και αφορά το έργο της αναδάσωσης στην έκταση του Παντοκράτορα, που ακόμη δεν γίνει.

Πρόκειται ουσιαστικά για την υλοποίηση μιας εκ των προϋποθέσεων που έθεσε η δασική υπηρεσία για την αδειοδότηση των έργων στο Λίβα, και αφορά την υποχρέωση του Δήμου να προχωρήσει στην αναδάσωση μιας δασικής περιοχής 84 στρεμμάτων στον
Παντοκράτορα (περιοχή Μεγάλο Βουνό) προκειμένου να αδειοδοτηθεί η χρήση του οικοπέδου στο Λίβα.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που είχαν γίνει κατά το παρελθόν από τα στελέχη του ΦοΔΣΑ η αναδάσωση θα γίνει με τον τρόπο που πρέπει και βάση της μελέτης που έχει εγκριθεί, ενώ απαιτούσε ένα σημαντικό ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ.

«Υπάρχει μια εκκρεμότητα για την αναδάσωση της θέσης Μεγάλο Βουνό στον Παντοκράτορα καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. Αφού ολοκληρωθεί το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από το Νόμο θα ενημερώσω την προϊσταμένη μουαρχή και από εκεί και πέρα είναι ζήτημα που θα χειριστεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση» ανέφερε ο Διευθυντής Δασών, συμπληρώνοντας πως το επόμενο διάστημα οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας θα προχωρήσουν σε αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει θέμα με τα στραγγίδια και αν αληθεύουν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες έχουν φτάσει στη δασική έκταση που δεν περιλαμβάνεται στην παραχώρηση.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment