ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Απαγορεύεται η καύση αστικών απορριμμάτων
03-05-2017 11:15:00

Ενόψει της έναρξης της Αντιπυρικής Περιόδου 2017 και με δεδομένη την αλλαγή, επιδείνωση των κλιματικών συνθηκών, οι οποίες  συμβάλλουν στη μετατροπή μιας αθώας φωτιάς σε καταστροφική πυρκαγιά, ο Δήμος εφιστά την προσοχή των πολιτών στα εξής:

• Από 1η Μαΐου μέχρι 31η Οκτωβρίου, δεν επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο.

• Όσοι εκτελούν εργασίες στην ύπαιθρο (ιδίως με χρήση φλόγας ή που αναπτύσσουν υψηλή θερμοκρασία) κατά την παραπάνω περίοδο και κυρίως κοντά σε δάση, δασικές εκτάσεις και σε βλάστηση με ξηρούς θάμνους και χόρτα, οφείλουν να προσέχουν ιδιαίτερα και να λαμβάνουν κάθε προληπτικό μέτρο για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς. 

• Όσοι διαθέτουν οικοπεδικούς χώρους, να προβούν στον καθαρισμό τους από τα χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά, από τα οποία μπορεί να ξεκινήσει πυρκαγιά ή να τροφοδοτηθεί μια άλλη πυρκαγιά.

• Επειδή το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται και πολλές πυρκαγιές σε χώρους όπου υπάρχουν σκουπίδια, θέλουμε να επισημάνουμε πως απαγορεύεται η καύση αστικών απορριμμάτων και άλλων επικίνδυνων αποβλήτων  με κίνδυνο την πρόκληση πυρκαγιών καθώς και  την ανάπτυξη σοβαρών επιπτώσεων στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία των πολιτών.

• Οι παραβάτες κινδυνεύουν κατά περίπτωση- πέραν των ποινικών κυρώσεων- με περικοπή, διακοπή ή και επιστροφή επιδοτήσεων από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., καθώς και με επιβολή διοικητικού προστίμου από τις Υπηρεσίες, σε περίπτωση ζημιών σε δάση και δασικές εκτάσεις.  

• Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης , παρατηρήσει ύποπτο καπνό ή φλόγα στην ύπαιθρο, να ειδοποιήσει άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο (199), δίνοντας τις αναγκαίες πληροφορίες που θα του ζητηθούν, για την έγκαιρη επέμβαση και κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο Δήμος εφιστά την προσοχή όλων και ζητά συνεργασία, προκειμένου το νησί να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με πυρκαγιές.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment