ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ''ΑΡΩΜΑ'' ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Περιφερειακό: Εγκρίθηκαν πιστώσεις για το γήπεδο Αμπελοκήπων και τον ΟΔΑΖ
12-12-2018 12:31:00

Με τηλεδιάσκεψη έγινε προχθές το μεσημέρι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων νήσων η οποία άρχισε λίγο μετά τις 3 και στη διάρκειά της υπήρχε εμφανές κλίμα προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Στην αρχή ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε μία σειρά από έργα για τα οποία εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις και για το νομό Ζακύνθου είναι η ανακατασκευή του γηπέδου Αμπελοκήπων με κόστος 189.000 ευρώ και η ανακαίνιση του κτιρίου του ΟΔΑΖ με κόστος 265.000
ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα υδατοδρόμια που θα γίνουν σε όλα τα νησιά, είπε ότι προωθούνται με γοργούς ρυθμούς και ότι θα εξυπηρετούνται 30 υδροπλάνα.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σπύρος Σπύρου ρώτησε αν υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες και ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργος Καλούδης ρώτησε γιατί τόσα χρόνια έχουμε εξαγγελίες κι ακόμα δεν έχουν λειτουργήσει τα υδατοδρόμια.

Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος απάντησε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα έχουν εγκατασταθεί τα υδατοδρόμια και ότι επισπεύδουν τις προμήθειες.

Ειδικά για τη Ζάκυνθο που υπάρχει καθυστέρηση ο κ. Γαλιατσάτος είπε ότι η ευθύνη ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο που προωθούσε ανεπιτυχώς την υλοποίησή του. «Όμως τώρα αναλάβαμε εμείς και υπάρχει η πολιτική βούληση να λειτουργήσουν τα υδροπλάνα. Για κάποιους δεν ήταν προτεραιότητα αλλά τώρα γίνεται πράξη. Θα έχουμε τη χαρά να υπάρξει το δίκτυο των υδροπλάνων στα νησιά μας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Ακολούθησε παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβούλου Γιώργου Στασινόπουλου ο οποίος είπε ότι το υδατοδρόμιο τώρα είναι ανύπαρκτο με ευθύνη της σημερινής περιφερειακής αρχής.

Η ανακοίνωση της ΠΙΝ

Τη χρηματοδότηση για την κατασκευή υδατοδρομίων σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά και Ιθάκη, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, στην έκτακτη συνεδρίαση του, μετά και την αύξηση της χρηματοδότησης της ΠΙΝ, για την εκτέλεση έργων, στο τρέχον έτος 2018, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους,(ΚΑΠ - ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ).

Ειδικότερα, η χρηματοδότηση της ΠΙΝ αυξάνεται από τα 1.386.870 ευρώ του αρχικού προϋπολογισμού, σε 3.920.000 ευρώ συνολικά.

Συγκεκριμένα για την κατασκευή των υδατοδρόμιων, σε Λευκάδα και Μεγανήσι, η ΠΙΝ θα χρηματοδοτήσει τα έργα με το ποσό των 280.000 ευρώ, ενώ αντιστοίχως με το ίδιο ποσό (280.000 ευρώ), θα χρηματοδοτηθεί από την ΠΙΝ και η κατασκευή των υδατοδρομίων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Τα έργα κατασκευής των τεσσάρων υδατοδρομίων, στις δυο Περιφερειακές Ενότητες, εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό της ΠΙΝ για το 2018, μετά και την έγκριση της τροποποίησης του Προσχεδίου του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το τρέχον έτος.

Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα, μετά την προώθηση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου Ζακύνθου, η ΠΙΝ θα εντάξει στον προϋπολογισμό της και τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του υδατοδρομίου της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment