ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Εκδήλωση στην αίθουσα της «Λέσχης Ο Ζάκυνθος»: Ο εθισμός στο διαδίκτυο
20-04-2018 07:15:00

Το διαδίκτυο ή Κυβερνοχώρος αποτελεί στις μέρες μας το πιο δημοφιλές μέσο άντλησης πληροφοριών, επικοινωνίας, συνεργασίας, ψυχαγωγίας για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους εφήβους, καθώς η χρήση του είναι εύκολη, φθηνή, ελκυστική. 

Τα τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιούν καθημερινά για την πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι ποικίλα: φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, tablet. Όμως, το θέμα που απασχολεί γονείς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς φορείς, είναι η ορθολογική, ασφαλής και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις η χρήση γίνεται χωρίς όρια, φτάνει σε υπερβολή και αποκτά το χαρακτήρα ψυχαναγκασμού. Τα νεαρά άτομα που είναι εξαρτημένα από το διαδίκτυο αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ψυχική και σωματική τους υγεία, εμφανίζουν ψυχοσωματικές αντιδράσεις και συμπτώματα. 

Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της εξάρτησης απαιτεί συστηματική προσπάθεια και επιστημονική υποστήριξη, ώστε να δημιουργηθεί ένα υποστηρικτικό πλαίσιο που θα οδηγήσει στη θεραπεία του ατόμου.

Αντιλαμβανόμενοι τη μεγάλη σημασία που έχει το θέμα της ορθολογικής και ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου από τα νεαρά άτομα της κοινωνίας, το Σωματείο «Λέσχη ο Ζάκυνθος» και η «Λέσχη Ανάγνωσης Κεριού» οργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Ο εθισμός στο διαδίκτυο».

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Λέσχη ο Ζάκυνθος, το Σάββατο 21 Απρίλη 2018 και ώρα 20:00 θα αναπτύξουν το θέμα οι επιστήμονες:

Γεώργιος Φλώρος Ειδικός Ψυχίατρος

Μαυροπόδης Νικόλαος Ηλεκτρολόγος Μηχ/λος Υπολογιστών ΕΜΠ, Καθηγητής Πληροφορικής Β’θμιας Εκαπαίδευσης


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment