ΕΛΛΑΔΑ
Ζακυνθινό χρώμα είχε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ουκρανίας!
11-12-2018 12:11:00

Ζακυνθινό χρώμα είχε η εκδήλωση που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» η Πρεσβεία της Ουκρανίας, η οποία γιόρτασε τα 27 χρόνια της ανεξαρτησίας της, καθώς και τα «100 χρόνια της αποκατάστασης της ουκρανικής κρατικής υπόστασης».

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, ξεκίνησε με τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδας και της Ουκρανίας, ενώ συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό του Ουκρανού Πρέσβη στη χώρα μας, κ. Σέργκι Σουτένκο, και ολοκληρώθηκε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια που έψαλε χορωδία αποτελούμενη από γυναίκες της ουκρανικής κοινότητας στη χώρα μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Ουκρανό Πρέσβη για την θερμή υποδοχή που επεφύλαξε τόσο σε εμένα, όσο και στους υπόλοιπους Ζακυνθινούς που παρευρέθηκαν στη δεξίωση.

Η γνωριμία μου μαζί του βασίζεται στην ισχυρή φιλία και στον αμοιβαίο σεβασμό.

Οι καλεσμένοι του Ουκρανού Πρέσβη είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Ζακυνθινά κρασιά και όλοι μαζί προβάλλαμε τον τόπο μας και τις αξίες του.

Τέλος, έχουμε χρέος και είναι προς όφελος της πατρίδας μας να διατηρούμε στενούς φιλικούς δεσμούς με τους Ουκρανούς, διότι σήμερα η ελληνική γλώσσα διδάσκεται σε περισσότερα από 40 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε κρατικά πανεπιστήμια της Μαριούπολης, του Κιέβου, της Οδησσού και της Λβιβ!


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment