ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΥΝΕΤΟΣ
Έρχονται δύσκολοι καιροί στα εθνικά μας θέματα! 07-01-2019 11:49:09

Με ανεβασμένο το θερμόμετρο στα ύψη ξεκινά η μετα-εορταστική περίοδος στην πολιτική ζωή της χώρας.

Το Σκοπιανό τείνει να γίνει αφετηρία σημαντικών πολιτικών εξελίξεων, με τους Τούρκους να καραδοκούν πάντα για να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα σε βάρος τη χώρας και τους συμμάχους να έχουν μόνιμα στραμμένη την προσοχή τους στην αξιοποί-ηση των κοιτασμάτων αερίου στη ανατολική Μεσόγειο.

Ας μη γελιόμαστε για το τελευταίο βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις των οποίων το περιεχόμενο, ίσως το μάθουμε μετά από χρόνια και αφορούν όχι μόνο την εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας αλλά και την οριστική ρύθμιση ζητημάτων όπως είναι το Κυπριακό, και τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας.

Πολιτικοί αναλυτές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης αξιολογούν την κατάσταση ως σοβαρή εξαιτίας της πολιτικής σύγχισης που επικρατεί στη γειτονική χώρα και η οποία οφείλεται στα πολλά ανοιχτά μέτωπα που έχει η κυβέρνησή της, όχι μόνο με τις χώρες που συνορεύει αλλά και με τους εσωτερικούς, πολιτικούς της αντιπάλους.

Ωστόσο ελάχιστοι πιστεύουν ότι μπορεί να επέλθει η ηρεμία στην ανατολική Μεσόγειο δίχως τη συμμετοχή, της απρόβλεπτης αυτής χώρας, στα οφέλη από τις πηγές ενέργειας.

Γι αυτό και καμία από τις μεγάλες δυνάμεις δεν επιχειρεί την οριστική ρήξη μαζί της παρά τα όσα επικίνδυνα και πειρατικά πράττει. ΄Ολα αυτά όμως θα ξεκαθαριστούν μόλις κλείσουν και τα τελευταία μέτωπα στη Συρία.

Τότε θα ανοίξει η μεγάλη συζήτηση για τις πηγές ενέργειας στη Μεσόγειο.

Ως τότε όμως χρειαζόμαστε συγκροτημένη και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται από πλευράς εξοπλισμών.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας