ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΦΟΥ
Η οργή της κοινής γνώμης για την αποψίλωση του Νοσοκομείου 06-12-2018 11:50:04

Την μήνη της κοινής γνώμης έχει προκαλέσει η απόφαση του Πειθαρχικού συμβουλίου του ΕΣΥ να απομακρύνει τον Διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής από τον ιερό χώρο της δουλειάς του καθώς μια τέτοια απόφαση διαπνέεται από εκδικητικότητα, είναι κοντόφθαλμη και δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, που είναι η προσφορά του κοινωνικού αγαθού της υγείας στους πολίτες σε ένα νησιωτικό Νοσοκομείο που έχει τρομερές ελλείψεις.

Η κοινή γνώμη όλης της Ζακύνθου αναρωτιέται ποιά είναι η θέση της Διοίκησης του Νοσοκομείου απέναντι σε τέτοια γεγονότα που δείχνουν να εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και σίγουρα όχι ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Έχουμε ένα Νοσοκομείο που το αποψίλωσαν οι πολιτικές των κυβερνώντων και τώρα το αποτελείωσαν κάποιες άλλες πολιτικές. Αυτό δεν αφορά μόνο το νησί μας αφού σε όλη τη χώρα η δημόσια υγεία όχι απλά χωλαίνει, αλλά (για να χρησιμοποιήσουμε ιατρικούς όρους) είναι στην εντατική κι αργοπεθαίνει. Τώρα λοιπόν έρχονται και δίνουν το τελειωτικό χτύπημα διώχνοντας κορυφαίους στην εργασία τους γιατρούς.

Επί του προκειμένου τώρα και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: δεν φτάνει που οι γιατροί εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλο το χώρο της δημόσιας υγείας στη Ζάκυνθο, έχουμε και τις πράξεις οργάνων όπως η απόφαση του Πειθαρχικού του ΕΣΥ που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός, που πηγαίνουν κόντρα στα συμφέροντα των πολιτών οι οποίοι ζητούν παροχές υγείας, τουλάχιστον αξιοπρεπείς.

Ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής εδώ και δεκαετίες προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, χαίρει τον σεβασμό των συναδέλφων του και της κοινής γνώμης και επιλέγεται στη θέση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου με μεγάλη ψηφοφορία κι εκλογή.

Αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις και απομακρύνουν τους γιατρούς από το Νοσοκομείο και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο και δύσκολο πεδίο όπως η χειρουργική, σκέφτηκαν αλήθεια το λαό μας που αναγκάζεται με κάθε μέσο να αναζητά Νοσοκομεία και γιατρούς περνώντας θάλασσα για να βρει την υγεία του, βάζοντας βαθειά το χέρι στην τσέπη;

Προφανώς όχι γιατί αν η Διοίκηση ελάμβανε αποφάσεις σε όφελος του λαού δεν θα προέβαινε σε τέτοιες κινήσεις. Ειδικά όταν πρόκειται για γιατρούς που έχουν το επιστημονικό κύρος του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής κ. Καψαμπέλη.

Ανεξάρτητα από την πολιτική ή την κομματική τοποθέτηση καθενός μας, είναι κοινός τόπος ότι ο Διευθυντής της Χειρουργικής έδωσε στο Νοσοκομείο του νησιού μας τον καλύτερό του εαυτό για να γλυτώσει ανθρώπινες ζωές και ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, κάτι για το οποίο έχουν άποψη όλοι οι συνάδελφοί του.

Οι Ζακυνθινοί θέλουν πίσω στο Νοσοκομείο όλους τους γιατρούς και ειδικά τους ζακυνθινούς τους οποίους γνωρίζουν κι εκτιμούν.

Επιτέλους οι μανδαρίνοι της πρωτεύουσας ας σεβαστούν τη νησιωτικότητα, την οποία χρησιμοποιούν μόνο για πολιτική εκμετάλλευση όποτε τους βολεύει!

Αγγελική Ξενόφου


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας