Αθλητισμός

Οριστικό! Τέλος ο Παναρτεμισιακός από το πρωτάθλημα!

Το ζακυνθινό ποδόσφαιρο έγινε ακόμα πιο φτωχό! Άλλη μια ομάδα έμεινε εκτός πρωταθλήματος μετά από απόφαση που πάρθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ζακύνθου!

Δυστυχώς, παρά τις 2 παρατάσεις που δόθηκαν από την διοργανώτρια στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας για να φτιάξουν τα χαρτιά τους, αυτό δεν κατέστη δυνατό και η ομάδα τελικά δεν θα πάρει μέρος στο φετινό πρωτάθλημα.

Η απόφαση, από την μία ήταν δύσκολη για την Ένωση, αλλά από την άλλη ήταν μονόδρομος, καθώς δεν ήταν δυνατόν να συμπεριληφθεί η ομάδα στο πρωτάθλημα καθώς υπήρχαν πολλές εκκρεμότητες, όπως το 5μελές διοικητικό συμβούλιο, ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον 7μελές καθώς και η αθλητική αναγνώριση την οποία δεν προσκόμισαν οι άνθρωποι του συλλόγου.

Έτσι λοιπόν επήλθε το τέλος. Ένα τέλος που άρχισε να προδιαγράφεται από την αρχή του φετινού καλοκαιριού. Οι εξελίξεις φυσικά είναι ραγδαίες στην ΕΠΣ Ζακύνθου καθώς η μη συμμετοχή του Παναρτεμισιακού πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις που αφορούν την διεξαγωγή του πρωταθλήματος καθώς έχουν μείνει μόνο 16 ομάδες. Όπως όλα δείχνουν ο Έσπερος θα πάρει την θέση των Λαγκαδακίων στην Α΄ κατηγορία και με αυτό τον τρόπο, στην Β΄ μένουν μόνο 6 ομάδες και βάσει της προκήρυξης δεν μπορεί να συσταθεί Β΄ κατηγορία! Έτσι λοιπόν… οδηγείται η ΕΠΣ Ζάκυνθου στην δημιουργία μια ενιαίας κατηγορίας των 16 ομάδων. Μέχρι εδώ όλα καλά… Υπάρχει όμως και το αλλά… και αυτό είναι ότι υπάρχουν πιέσεις να αλλάξει η προκήρυξη και να γίνει η Β΄ κατηγορία με 6 ομάδες!

Αν συμβεί αυτό, θα είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στα ενδότερα της Ενωσης, καθώς δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν να αλλάξει η προκήρυξη, από την στιγμή μάλιστα που έχει μοιραστεί στις ομάδες αλλά και στα ΜΜΕ! Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο εξετάζει το θέμα και όπως όλα δείχνουν δεν έχει άλλη επιλογή από το να απευθυνθεί στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ η οποία σίγουρα θα αργήσει να απαντήσει. Δηλαδή το ερώτημα θα είναι αν η διοργανώτρια μπορεί να αλλάξει την προκήρυξη από την στιγμή που έχει περάσει από διοικητικό συμβούλιο και την έχουν αποδεχτεί οι ομάδες! Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που επικρατεί ένα χάος με τις άδειες των γηπέδων, τις κάρτες υγείας και φυσικά τα γήπεδα! Με λίγα λόγια, η ΕΠΣ Ζακύνθου από την ημέρα που ανέλαβε το νέο διοικητικό συμβούλιο βρίσκεται διαρκώς μέσα σε μια κινούμενη άμμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *