ΖΑΚΥΝΘΟΣ
1ο Γυμνάσιο και Λύκειο: Σε κατάληψη προχώρησαν χθες οι μαθητές του Λυκείου - Κλειστό και σήμερα το Σχολείο!
09-11-2018 12:58:23

Μέχρι και την Παρασκευή το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο θα παραμείνουν κλειστά προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις αίθουσες του σχολείου, ωστόσο η κατάσταση του 1ου συγκροτήματος που βρίσκεται στην καρδιά της Πόλης και φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά , έχει κινητοποιήσει γονείς και μαθητές, με αφορμή και το πρόσφατο ξέσπασμα του Εγκέλαδου.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι μαθητές του 1ου Λυκείου που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο αποφάσισαν χθες να προχωρήσουν σε κατάληψη, τονίζοντας πως επιβάλλεται να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια σε ολόκληρο το κτήριο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως την προηγούμενη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό το Δήμαρχο, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, Διεύθυνση σχολείου, Σύλλογοι Γονέων κτλ) και αποφασίστηκε αφενός το κλείσιμο του σχολείου μέχρι την Παρασκευή, αφετέρου να προσκληθεί για ακόμη μια φορά στη Ζάκυνθο ο Καθηγητής του ΕΜΠ Π. Καρύδης για να ελέγξει το σχολικό συγκρότημα ως προς την στατική του επάρκεια.

Αυτό που τέλος αξίζει να σημειωθεί είναι πως την προηγούμενη εβδομάδα και κατά τη διάρκεια εργασιών στο σχολικό κτήριο, ένας εργάτης τραυματίστηκε από πτώση σοφά και χρειάστηκε να επισκεφτεί τα επείγοντα.

Μετά την προχθεσινή σύσκεψη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:  

«Με σημαντικές δεσμεύσεις για άμεσες ενέργειες του Δημάρχου αλλά και της υπεύθυνης υπηρεσίας του Δήμου έληξε η σύσκεψη που προκάλεσε ο σύλλογος σήμερα (σ.σ προχθές) στις 2.00μμ σχετικά με την κατάσταση του  κτιρίου του 1ου γυμνασίου και λυκείου, μετά το τελευταίο σεισμό και προτάσεις για ενέργειες που πρέπει να γίνουν   άμεσα. 

 Στη σύσκεψη συμμετείχε το ΔΣ του συλλόγου, ο Δήμαρχος, ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και   ο υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα  αφού κατατέθηκε   σχετικό υπόμνημα με τις ανησυχίες και τα ερωτήματα και τις προτάσεις  του  συλλόγου, ακολούθησε διαλογική συζήτηση  μετά την οποία ο Δήμαρχος , ο αντιδήμαρχος  και  ο  υπεύθυνος της τεχνικής  υπηρεσία  δεσμεύτηκαν  για τα ακόλουθα:

1. Άμεση  ολοκλήρωση της εργασίας  κατακρήμνισης των ρηματοποιημένων  η αποκολλημένων σοβάδων   μέχρι το επόμενο   Σαββατοκύριακο   , ώστε να επανεκκινήσουν και στο γυμνάσιο  τα μαθήματα. Τις εργασίες θα εκτελούν υπάλληλοι του δήμου αλλά εξετάζεται και η αξιοποίηση ιδιωτικών συνεργείων.

2. Επικοινωνία από αύριο (8/11/2018)  με τον υπεύθυνο  προστασίας σχολικών κτιρίων , με κάλεσμα του στη Ζάκυνθο για να ελέγξει για δεύτερη φορά το συγκεκριμένο κτίριο (1ο Γυμνάσιο και Λύκειο) ως προς την στατικότητα   του και την ποιότητα του σκυροδέματος αλλά και την επικινδυνότητα  χρήσης του

3. Άμεση δρομολόγηση μελέτης για ευρεία και εκτεταμένη  ανακατασκευή του κτιρίου που θα αφορά το σκελετό, τους σοβάδες, τα πορτοπαράθυρα, τα ηλεκτρικά, τα υδραυλικά  και  στέγη για μόνωση. Σχετικό  κονδύλι  ο Δήμαρχος  δεσμεύτηκε  να το διεκδικήσει στα πλαίσια έκτακτης χρηματοδότησης που θα δικαιολογηθεί από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη οποία βρίσκεται  εκ του σεισμού το νησί.    Ο χρόνος για τις συγκεκριμένες εργασίες ανέφερε ότι θα είναι σε περίοδο διακοπών των παιδιών και ότι οι εργασίες μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2019

4. Οι παρευρισκόμενοι  συμφωνήσαμε ότι προτεραιότητα μας πρέπει να είναι η ασφάλεια μαθητών και διδασκόντων  και  κατά δεύτερο  λόγο  επίσης  η όσο το δυνατό μικρότερη απώλεια διδακτικών ωρών για τους μαθητές. Επίσης κοινά αποδεκτό  ήταν το ότι οι εργασίες στο ενιαίο κτίριο  θα  πρέπει να  γίνουν το συντομότερο δυνατόν και να αποδώσουν στη Ζακυνθινή κοινωνία ένα κτίριο ασφαλές και λειτουργικό, όχι μονά για τα παιδιά μας αλλά και για τα εγγόνια  τους.  Τέλος δεσμεύτηκαν όλοι ότι θα παρακολουθούν  τις εργασίες και τις όποιες εξελίξεις των ζημιών και θα τις αναφέρουν στους αρμόδιους συνεργαζόμενοι μεταξύ τους.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment