ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Κλιμάκιο Υπ. Υποδομών: Περιορισμένες οι ζημιές στα κτίρια συγκριτικά με το μέγεθος του σεισμού
09-11-2018 12:12:00

Οι αιτήσεις των Ζακυνθινών για διενέργεια ελέγχων στα σπίτια τους μετά το μεγάλο σεισμό της 26ης Οκτωβρίου συνεχίζουν να κατατίθενται στο πρωτόκολλο του Δήμου και τις δύο τελευταίες ημέρες η αρμόδια υπάλληλος παρέλαβε 140 περίπου τέτοιες αιτήσεις.

Από την πλευρά του κλιμακίου των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών έγινε γνωστό ότι καθημερινά παραλαμβάνουν τις αιτήσεις και οργανώνονται κατά τρόπο που να εξυπηρετεί τους ελέγχους που γίνονται από τρεις διαφορετικές ομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- και μετά από τον έλεγχο εκατοντάδων σπιτιών, οι μηχανικοί εκτιμούν πως οι ζημιές είναι μικρές αν τις συγκρίνουμε με το μέγεθος του σεισμού και επισημαίνουν πως πρέπει να κατατίθενται αιτήσεις μόνο όταν υπάρχουν ζημιές.

Τώρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις επισκευές των κτιρίων που πρέπει να γίνουν γρήγορα καθώς όσοι γίνονται μετασεισμικές δονήσεις η κατάσταση επιδεινώνεται.

Ο Δήμος από την πλευρά του έκανε γνωστό ότι οι κάτοικοι πρέπει να απομακρύνουν επικίνδυνα αντικείμενα προς πτώση σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης για παράδειγμα γλάστρες από τους εξώστες, τμημάτων διακοσμητικών στοιχείων που έχουν αποκολληθεί μαρμάρινα στοιχεία, σοβάδες, στερέωση ιστών σημαιών και υδρορροών. Αυτό γίνεται για την προστασία όσων περνούν και με αφορμή κάποια πρόσφατα συμβάντα.

Ο Δήμος ενημέρωσε τους Δημότες ότι στην, ιστοσελίδα του Δήμου έχει αναρτηθεί υλικό – οδηγίες της Γ.Γ. Π.Π. για την ενημέρωση και προστασία των πολιτών από τους σεισμούς.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment