ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου: Παραιτήθηκε και ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής
09-11-2018 11:53:58

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγες ημέρες και ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου και η εξέλιξη αυτή που προκαλεί έντονο προβληματισμό μια που έχουν προηγηθεί παραιτήσεις και άλλων παιδιάτρων, δεν έρχεται σαν «κεραυνός εν αιθρία» μια που είχε γίνει γνωστή το προηγούμενο διάστημα μέσα από τις ανακοινώσεις του Συλλόγου των Εργαζομένων αλλά και της ΕΝΙΖ.

Το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος των Εργαζομένων αναμένεται να αναδείξει το θέμα με κινητοποιήσεις, ζητώντας την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ενώ στο νησί μας βρίσκεται αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ που ήδη εξέδωσε και ανακοίνωση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, αλλά και της ΑΔΕΔΥ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων Ευάγγελος Τσώλας υπογράμμισε πως οι προειδοποιήσεις έχουν γίνει εδώ και αρκετό διάστημα, ενώ επεσήμανε πως πρόθεση του Διευθυντή της Κλινικής ήταν να παραιτηθεί από το Καλοκαίρι, ωστόσο μετά από πιέσεις ανέστειλε την απόφαση του. Όπως φαίνεται όμως αυτή τη φορά δεν συμβαίνει το ίδιο, με την απόφασή του να είναι οριστική.

«Όπως φαίνεται οδηγούμαστε σε μια Παιδιατρική Κλινική χωρίς παιδιάτρους. Εμείς θα αναδείξουμε το πρόβλημα και θα κινητοποιηθούμε» ανέφερε ο κ. Τσώλας συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων πως ο Διευθυντής θα παραμείνει μέχρι την δημοσίευση του ΦΕΚ για την παραίτησή του, δηλαδή περί τα μέσα Δεκέμβρη, ενώ μοιραία θα αποχωρήσουν και οι δύο ειδικευόμενες γιατροί που σήμερα υπηρετούν στην κλινική.

«Είναι δύσκολο να επιστρέψει η κλινική στην κατάσταση που ήταν με 4 γιατρούς και πολύ φοβάμαι ακόμη και με έναν. Το μόνο που γνωρίζουμε από τη Διοικήτρια σε μια συνάντηση που είχαμε μαζί της ως νεοσυσταθέν διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, είναι πως υπάρχει μια κρίση σε εξέλιξη και ένας γιατρός που εργάζεται με μπλοκάκι για τις εφημερίες» ανέφερε ο κ. Τσώλας, συμπληρώνοντας πως κατά τη γνώμη του είναι δύσκολο να αναλάβει νέος γιατρός όταν γνωρίζει πως θα λειτουργεί μόνος του μια ολόκληρη κλινική.

«Δυστυχώς η κλινική δεν στηρίχθηκε όταν θα έπρεπε, με αποτέλεσμα ο ένας μετά τον άλλο οι παιδίατροι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους» σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου συμπληρώνοντας πως η τοπική κοινωνία πρέπει να ενώσει τη φωνή της με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσώλας ανέφερε πως ακόμη δεν γνωρίζει αν υπάρχει κάποια εξέλιξη με την έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ στο Νοσοκομείο που προανήγγειλε ο Βουλευτής Στ. Κοντονής, υποστηρίζοντας πως απαιτείται μια γενναία αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του. 

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment