ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Αποκαλύψεις στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους σεισμούς!
08-11-2018 12:25:00

Τρεις ώρες κράτησε χθες το βράδυ η συζήτηση στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε για να συζητηθούν οι εξελίξεις με τους σεισμούς και τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Την ενημέρωση ανέλαβε να φέρει σε πέρας η υπεύθυνη για την Πολιτική Προστασία του Δήμου μηχανικός Ασπασία Σούλη, ενώ είχε προσκληθεί ο φυσικός-ερευνητής Γιάννης Κοπανάς και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δέσποινα Τσαρίδου.

Η συνεδρίαση έγινε μετά από αίτημα που κατέθεσε την προηγούμενη ημέρα η αντιπολίτευση και ο επικεφαλής Γιώργος Αρμένης

Αρχικά πήρε το λόγο ο Δήμαρχος και έδωσε συγκεντρωτικά όλες τις πληροφορίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κτίρια. «Ενεργοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή και σε 24ωρη βάση. Κάναμε αυτοψίες μαζί με το κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και έχουν ελεγχθεί όλα τα δημόσια κτίρια. Η πιο σημαντική δουλειά ήταν τα σχολεία που έπρεπε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα. Το 1ο Γυμνάσιο παραμένει κλειστό μέχρι και την Παρασκευή για να γίνουν οι εργασίες. Επίσης κλειστό είναι και το Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων. Η Ζάκυνθος δοκιμάστηκε αλλά έδειξε ότι είναι θωρακισμένη και ασφαλής, δεν είχαμε καμία αστοχία και κανένα τραυματισμό» είπε ο κ. Κολοκοτσάς

Ακολούθως η κ. Σούλη είπε ότι τις πρώτες στιγμές έγιναν έλεγχοι σε λιμάνι, αεροδρόμιο, νοσοκομείο και είδαν τι είχε γίνει. Αναφέρθηκε στις ταχείες αυτοψίες που γίνονται την πρώτη στιγμή και απάντησε σε ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων. 

Η πιο σημαντική παρέμβαση έγινε από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου που ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν σκηνές στο νησί για κάποια έκτακτη ανάγκη που προκύψει μεγάλος σεισμός και σημείωσε ότι το Νοσοκομείο μέχρι την ερχόμενη Κυριακή θα βρίσκεται σε επιφυλακή και έχει κάνει ασκήσεις ετοιμότητας. 

Μεταξύ πολλών άλλων αναφέρθηκε ότι το νησί μας πρέπει να διεκδικήσει τη δημιουργία ερευνητικού κέντρου για τους σεισμούς και μάλιστα η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και θα υπάρξει παρέμβαση σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο τέλος και μετά τις ομιλίες και παρεμβάσεις αποφασίστηκε η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα ασχοληθεί με τα προβλήματα που προέκυψαν, θα καταγράψει τις ανάγκες και θα διεκδικήσει πιστώσεις.   

Αναλυτικά στοιχεία για όλα όσα αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση θα υπάρχει στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας. 

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment