ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνέντευξη Τύπου Τ.Ε. Κ.Κ.Ε: Να δούμε διαδικασίες fast track για τα έργα στο λιμάνι και τα Στροφάδια!
08-11-2018 08:30:00

Για την εκδήλωση με θέμα «Η ανάπτυξη του τουρισμού στη Ζάκυνθο και η πρόταση του Κ.Κ.Ε» που πραγματοποιείται αυτή την Παρασκευή στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου, οι εκπρόσωποι της Τομεακής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε παραχώρησαν Συνέντευξη

Τύπου το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στο πρόσφατο «ξέσπασμα» του Εγκέλαδου, υπογραμμίζοντας για ακόμη μια φορά την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στην αντισεισμική, αλλά παράλληλα και την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία του νησιού.

Για την εκδήλωση της Παρασκευής, στην οποία θα μιλήσει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και συγκεκριμένα του τομέα οικονομίας Χρήστος Αγγελόπουλος, ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής σημείωσε πως η επιλογή του θέματος δεν είναι τυχαία για ένα νησί που στηρίζει την οικονομία του στον τουρισμό, ωστόσο είναι σημαντικό να αναδειχθεί μια κατεύθυνση έχει η τουριστική ανάπτυξη που ακολουθείται.

«Πολλές φορές ακούμε για ανάπτυξη, αλλά ας αναρωτηθούμε για ποιον είναι αυτή η ανάπτυξη. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται στις επιχειρήσεις, ή διατηρούν μικρές επιχειρήσεις δουλεύοντας για 6 μήνες του χρόνου. Ας αναρωτηθούμε ποιοι επωφελούνται» ανέφερε το μέλος της Τομεακής Επιτροπής Γιάννης Κορφιάτης, σημειώνοντας πως πρέπει να αναδειχθεί και το δικαίωμα όλων στις διακοπές.

Σε σχέση με τον πρόσφατο σεισμό, ο κ. Κορφιάτης σημείωσε πως πρέπει να κατανοήσει πρώτα και κύρια ο λαός πως για τη Ζάκυνθο η αντισεισμική προστασία είναι άμεση προτεραιότητα.

«Όλα όσα έχουν κατασκευαστεί βρίσκονται στο …έλεος του Εγκέλαδου. Δεν είναι δυνατόν να επικαλούμαστε την τύχη όταν αναφερόμαστε στη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας, ακόμη και σε σχέση με τον τουρισμό» ανέφερε ο κ. Κορφιάτης υπογραμμίζοντας πως καλό θα είναι να θυμόμαστε το παράδειγμα της Κεφαλονιάς, όπου ακόμη αναμένουν να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν μετά το σεισμό του 2014.

«Με fast track διαδικασίες μπορούν να γίνουν όλα. Και το λιμάνι και το Καστρομονάστηρο. Δε θέλουν όμως και σας προκαλώ να δείτε πόσο καιρό θα χρειαστεί για να ολοκληρωθούν μελέτες, εγκρίσεις κ.α για τα έργα που έχει ανάγκη το νησί όπως είναι η επισκευή του λιμανιού» κατέληξε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment