ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Φθορές στο Ιστορικό Καμπαναριό του Ιερού Ναού της Φανερωμένης (Φώτο)
08-11-2018 11:47:00

Καθώς ο χρόνος περνά οι «πληγές» που άφησε πίσω του ο σεισμός των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τα ξημερώματα της 26ης Οκτωβρίου αποκαλύπτονται σε όλη τους την έκταση και δυστυχώς μεταξύ των κτηρίων που υπέστησαν ζημιές ήταν και το ιστορικό καμπαναριό του Ιερού Ναού της Φανερωμένης στην Πόλη της Ζακύνθου.

Όπως αποτυπώνεται από το φωτογραφικό υλικό που μας παρέδωσε ο εφημέριος του Ναού Σεραφείμ Κονίδης, τα τοιχώματα του καμπαναριού έχουν υποστεί ζημιές, ενώ έχουν ξεκολλήσει τα υλικά αποκαλύπτοντας τα σίδερα. Οι ζημιές είναι ορατές αν μπει κάποιος μέσα στο κωδωνοστάσιο και δεν αποκαλύπτονται από την εξωτερική πλευρά. 

Την έκταση των ζημιών αποτύπωσε την περασμένη Τρίτη το κλιμάκιο ελέγχου της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού που βρίσκεται στο νησί μας, μαζί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου και ο Ναός της Φανερωμένης ήταν ένα από τα Μνημεία που επισκέφτηκαν στο πλαίσιο των αυτοψιών που ξεκίνησαν σε όλο το νησί. 

Θυμίζουμε πως ο πανέμορφος αυτός ιστορικός ναός του 15ου αιώνα βρίσκεται επί της Οδού Ν. Καντούνη, καταστράφηκε με τους σεισμούς του 1953 αλλά ανοικοδομήθηκε με τα ίδια υλικά , ακολουθώντας την παλαιά του μορφή και κρατώντας το παλιό καμπαναριό του που δεν κατέρρευσε το ’53 αλλά δυστυχώς «πληγώθηκε» κατά το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δείτε φωτογραφίες από τις φθορές:

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment