ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Εκτεταμένες οι ζημιές σε όλες τις νέες κατασκευές στο λιμάνι της πόλης
07-11-2018 12:57:14

Απογοητευτική είναι η κατάσταση στο λιμάνι της πόλης το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας μας είναι άγνωστο πότε θα γίνουν οι επισκευές.

Εκτός από τον τραπεζοειδή προβλήτα και το νέο μώλο στον Αγ. Νικόλαο, υπάρχουν ρωγμές στην πλευρά του μώλου του Αγίου Διονυσίου και συγκεκριμένα στο τμήμα μέχρι το φάρο που μπορεί να μην έχει πολύ συχνή χρήση αλλά και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ανακοινώσουν το μέγεθος του προβλήματος οι τοπικές αρχές. Ρωγμές υπάρχουν και στο μουράγιο που βρίσκεται πίσω από το φάρο τις οποίες είδαμε δια γυμνού οφθαλμού και δεν γνωρίζουμε τι υπάρχει κάτω από την κατασκευή.

Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη στη Ζάκυνθο το περασμένο Σάββατο έγινε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα προβλήματα, αλλά δεν είναι γνωστό αν του δόθηκε η συνολική εικόνα της ζημιάς που έχει προκληθεί και α φορά σχεδόν τ ο σύνολο των κατασκευών που έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες στο κεντρικό λιμάνι της πόλης.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο τραπεζοειδής προβλήτας μετά το σεισμό έδειξε τι υπάρχει κάτω από την άσφαλτο και είναι ευκαιρία οι Τεχνικές υπηρεσίες και οι μηχανικοί να ελέγξουν αν η κατασκευή έγινε σύμφωνα με τη μελέτη, δηλαδή αν αυτά ήταν τα υλικά που προβλεπόταν να τοποθετηθούν και σε πόσο μεγάλο βάθος.

Αναφορικά με την πλευρά προς το φάρο, υπάρχουν ρηγματώσεις σε όλη του τη διαδρομή έτσι όπως περπατήσαμε το σημείο προχθές το απόγευμα και σε κάθε νέα έστω και μικρή σεισμική δόνηση, αυτές οι ζημιές μεγαλώνουν.

Ήδη ένα από τα πλοία της γραμμής που θα πραγματοποιήσει και την ετήσια συντήρηση, ελλιμενίστηκε στο μώλο του Αγίου Νικολάου.

Εκείνο που αναμένεται είναι να δημοσιοποιηθεί η έκθεση των αυτοψιών που έκαναν οι ειδικοί.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment