ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Εφάπαξ βοήθημα θα λάβουν όσοι υπέστησαν σοβαρές ζημιές στα σπίτια τους από τον σεισμό!
07-11-2018 12:41:48

Από προχθές το πρωί τα συνεργεία του Υπουργείου Υποδομών συνέχισαν τους ελέγχους στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς, ενώ στο πρωτόκολλο του Δήμου συνεχίστηκε η προσέλευση σεισμοπλήκτων που κατέθεταν αίτηση για έλεγχο στις ιδιοκτησίες τους.

Στη διάρκεια της προχθεσινής ημέρας προσήλθαν στο Δημαρχείο 30 άτομα τα οποία συμπλήρωσαν και παρέδωσαν αιτήσεις, αριθμός σαφώς κατά πολύ μειωμένος από αυτόν που είχαμε την πρώτη εβδομάδα μετά το σεισμό.

Στο Διοικητήριο οι μηχανικοί της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΔΑΕΦΚ) που είχαν επιστρέψει από την Αθήνα άρχισαν ξανά το έργο των ελέγχων στα κτίρια. Μέχρι χθες το βράδυ γνωρίζαμε πως είχαν ελεγχθεί συνολικά 325 κτίρια και από αυτά τα 146 είχαν κριθεί προσωρινά ακατάλληλα για κατοικίες.

Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί συνολικά μέχρι τώρα φθάνουν τις 500.

Προχθές ανακοινώθηκε από το Δήμο ότι θα δοθεί εφάπαξ βοήθεια σε όσους έχουν πάθει σοβαρές ζημιές στα σπίτια και γι’ αυτό πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις στην Πρόνοια.

Ο Δήμος επισημαίνει πως:

Οι ιδιοκτήτες κύριων κατοικιών, που έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες, από το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών, μπορούν να προσέλθουν στο Γραφείο Δηλώσεων Ζημιών του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ζακύνθου, στον 1ο όροφο του κτιρίου του Μικρού Διοικητηρίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 1), προκειμένου να υποβάλουν αίτηση χορήγησης «εφ’ άπαξ» κοινωνικού βοηθήματος.

Στο ίδιο Γραφείο, υπενθυμίζεται, ότι μπορούν να προσέρχονται για υποβολή αιτήσεων αυτοψίας, και όσοι έχουν υποστεί ζημίες στην οικοσκευή της κύριας κατοικίας τους, όλες τις εργάσιμες ημέρες, από 8:30’ πμ έως 1:30’ μμ.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών ο Δήμος


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment