ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΦΟΥ
Τα έργα στο λιμάνι και οι σεισμοί 05-11-2018 11:44:50

Ο πρόσφατος μεγάλος σεισμός ήλθε να μας αποδείξει την ποιότητα των δημοσίων έργων, ειδικά όταν αυτά υλοποιούνται μέσα στη θάλασσα!

Σε δύο αντικριστά σημεία του λιμανιού της πόλης είχαμε ζημιές που το ύψος τους θα μας το ανακοινώσει το υπουργείο ναυτιλίας, αλλά μέχρι τότε εμείς θα παρουσιάσαμε αυτά που είδαμε το πρωί του περασμένου Σαββάτου όταν ο Υπουργός Φώτης Κουβέλης επιθεώρησε το χώρο.

Το έργο της ενημέρωσης του Υπουργού ανέλαβε η μηχανικός της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου Αλεξάνδρα Ανδρωνά, η οποία έδωσε τεχνικές πληροφορίες για τη βύθιση του τραπεζοειδή προβλήτα.

Η κ. Ανδρωνά απευθυνόμενη στον κ. Κουβέλη του εξήγησε ότι έγινε μετατόπιση των ογκολίθων λόγω του σεισμού και η στροφή ήταν 6 μοιρών, ενώ είχαμε και φαινόμενα καθίζησης και μεγάλους αρμούς μεταξύ των ογκολίθων.

Αυτά από πλευράς των τεχνικών αλλά εμείς οι λαϊκοί που είμαστε δίπλα βλέπαμε ότι στο σημείο που άνοιξε η προβλήτα υπάρχει άφθονο χώμα κάτω από την τελευταία στρώση της ασφάλτου.

Το χώμα όταν το πατάς υποχωρεί και προφανώς δεν έχει τις ίδιες αντοχές με το τσιμέντο, την άσφαλτο και άλλα υλικά που χρησιμοποιούν οι μηχανικοί στα έργα.

Τι ακριβώς προβλέπει η μελέτη του έργου θα μας το πουν οι επιβλέποντες μηχανικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών της πάλαι ποτέ Νομαρχίας και ελπίζουμε αυτό να συμβεί γρήγορα και πριν μάθουμε πόσα χρήματα θα χρειαστούν για να αποκατασταθεί αυτό το τμήμα του λιμανιού.

Α.Ξ.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας