ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
“Αγώνας δρόμου” για το Κλειστό στο Φιολίτι
27-10-2018 12:15:10

Αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση του φακέλου που αφορά την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στο Φιολίτι πρέπει να κάνει ο Δήμος Ζακύνθου και το τελευταίο διάστημα γίνονται συσκέψεις εργασίας ώστε οι επόμενες εβδομάδες να αξιοποιηθούν παραγωγικά και η χρηματοδότηση του έργου να μην αποτελέσει ακόμη μια χαμένη ευκαιρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Δήμος πρέπει να αναλάβει την «επικαιροποίηση» της μελέτης που έχει αποστείλει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς οι υποδομές που αποτυπώνονται στην μελέτη θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό ξεπερασμένες και δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, που αποτελεί χρόνιο αίτημα των αθλητικών σωματείων του νησιού μας, έχει ανακοινωθεί από την περίοδο που ο Βουλευτής Ζακύνθου Στ. Κοντονής ήταν Υφυπουργός Αθλητισμού και εκτός από την χρηματοδότηση των παρεμβάσεων στο Εθνικό Στάδιο, είχε δεσμεύσει χρήματα και για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου. Οι παρεμβάσεις στο Στάδιο ευτυχώς ολοκληρώθηκαν, αλλά τα βήματα για τη δημιουργία του κλειστού Γυμναστηρίου ήταν πολύ αργά, κυρίως λόγω της αδυναμίας να εξασφαλιστεί το κατάλληλο οικόπεδο που θα παραχωρηθεί από το Δήμο. Αποτέλεσμα ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός του 1,5 εκατομμυρίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να μειωθεί τελικά σε ένα εκατομμύριο και η κατασκευή του έργου να μεταφερθεί από την Παναγούλα και το οικόπεδο που επρόκειτο να παραχωρήσει η Εκκλησία, σε δημοτικό οικόπεδο στο Φιολίτι.

Πριν από αρκετό διάστημα και πιο συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούλιο είχε γίνει ακόμη μια σύσκεψη στο γραφείο του κ. Κοντονή , παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη, του Δημάρχου Π. Κολοκοτσά του Αντιδημάρχου Αν. Αντίοχου αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Λ. Νιοτόπουλου κατά την οποία είχαν συζητηθεί αναλυτικά τα βήματα που επρόκειτο να ακολουθηθούν, με πρώτο αυτό της αποστολής της μελέτης για τη δημιουργία Κλειστού Γυμναστηρίου Τ11 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η μελέτη εστάλη αλλά χρειάζεται επικαιροποίηση πριν χρηματοδοτηθούν τα έργα που προβλέπει.

Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα για το οποίο ο Δήμος συνεχίζει την συνεργασία με το γραφείο του Βουλευτή, η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων με την ελπίδα να μην χαθεί άλλος χρόνος.

Οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί και αγωνιούν για τις εξελίξεις, προσβλέποντας προς το παρόν σε κάποιες άμεσες παρεμβάσεις που δρομολογούνται στο Γυμναστήριο της Παναγούλας ( αντικατάσταση δαπέδου κτλ) που είναι δυστυχώς η μοναδική υποδομή αυτού του είδους στο νησί μας.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment