ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εντός των ημερών αναμένεται η καταβολή των επιδοτήσεων των Αγροτών!
24-10-2018 12:15:14

Με ολίγων ημερών καθυστέρηση θα καταβληθούν τα χρήματα των επιδοτήσεων στους αγρότες. Παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το 70% της βασικής ενίσχυσης θα είχε μπει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων από την περασμένη Παρασκευή, αυτό δεν έγινε και η τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ μέχρι προχθές δεν είχε πιστώσει τα ποσά τα οποία φέτος είναι μεγαλύτερα καθώς δίνεται μεγαλύτερη προκαταβολή.

Τώρα οι πληροφορίες που διαρρέουν δίνουν ημερομηνία για την πίστωση των χρημάτων τα τέλη της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.

Η προκαταβολή που θα δοθεί, δηλαδή το 70% της Βασικής, θα ισούται με το 36% περίπου της συνολικής επιδότησης που δικαιούται ο κάθε παραγωγός.

Πιο συγκεκριμένα ο ΟΠΕΚΕΠΕ την περασμένη Πέμπτη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τον χρόνο καταβολής του 70% της Βασικής Ενίσχυσης έτους 2018 ενημερώνουμε τους παραγωγούς, ότι αυτή η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί,
όπως είχε προγραμματιστεί, πριν το τέλος του Οκτωβρίου».

Η Ελλάδα μπορεί, μαζί με άλλες 14 χώρες της Ε.Ε. - μόνο για φέτος - να πληρώσει το 70% της βασικής ενίσχυσης, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε τη δυνατότητα για το 50%. Αυτό σημαίνει νέα αναπροσαρμογή των ποσών που θα αποσταλούν για πληρωμή προς την Τράπεζα Πειραιώς.

Η παρακράτηση υπέρ του εθνικού αποθέματος, με βάση υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα είναι 4,5% αντί του 2% που ίσχυε μέχρι πέρυσι και αυτό θα συμβεί μόνο φέτος, προκειμένου να ανακατανεμηθούν τα παρακρατηθέντα δικαιώματα σε νέους και νεοεισερχόμενους αγρότες.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment