ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κατατίθεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών η προκαταβολή της επιδότησης
19-10-2018 12:26:26

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν οι παραγωγοί να πάρουν την προκαταβολή της επιδότησης αφού οι μέχρι τώρα πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρουν πως από σήμερα θα αρχίσει σταδιακά η κατάθεση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Συγκεκριμένα θα πληρωθεί η προκαταβολή του 70% της Ενιαίας Ενίσχυσης καθώς ήδη υπεγράφη η σύμβαση με την τράπεζα Πειραιώς. Ο προγραμματισμός που έχει γίνει δείχνει τις πιστώσεις να ξεκινούν το βράδυ της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου, προκειμένου τα χρήματα να αρχίσουν να φαίνονται στους λογαριασμούς των παραγωγών από την Παρασκευή, ώστε να ξεκινήσουν οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ και από τα γκισέ της τράπεζας τη Δευτέρα 22 του μήνα.

Οι πληροφορείς για την πληρωμή της προκαταβολής των επιδοτήσεων μέσα στον Οκτώβριο μήνα έγιναν γνωστές εδώ και αρκετές εβδομάδες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και καθώς οι υποχρεώσεις των παραγωγών σε εφορίες κλπ., είναι μεγάλες, θα δοθεί η δυνατότητα να πληρωθούν κάποιες από αυτές.

Εκτός πληρωμής θα μείνουν όσοι γεωργοί δικαιούνται ποσό βασικής ενίσχυσης μικρότερο των 250 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στις πιστώσεις αυτές δεν θα περιλαμβάνεται το «πρασίνισμα» και κατά πάσα πιθανότητα τα επιπλέον δικαιώματα σε νέους αγρότες κάτω των 40 ετών, οι οποίοι ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους από το 2013 και μετά, καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη απόφαση με το ποσοστό της ενίσχυσης.

Μέσα στον Οκτώβριο και ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα τοποθετεί ο Οργανισμός Πληρωμών την εκκαθάριση του πρώτου έτους της Βιολογικής Γεωργίας, προκειμένου αμέσως μετά και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου να δρομολογηθεί η προκαταβολή του δεύτερου έτους της Βιολογικής Γεωργίας και η αντίστοιχη προκαταβολή του πρώτου έτους της Βιολογικής Κτηνοτροφίας.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, και μέχρι τις 14 Δεκέμβρη, αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων η εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης, η πράσινη ενίσχυση και η ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας, ενώ αμέσως μετά –όπως πέρυσι- δρομολογείται αρμοδίως η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2018.

Μετά την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης, λογικά μέσα στον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα τρέξει η διαδικασία της προκαταβολής της Απονιτροποίησης, στο πλαίσιο της «τακτοποίησης» των πληρωμών του Β’ Πυλώνα, σύμφωνα με τις κοινοτικές υποχρεώσεις.

Μάλιστα, το δρόμο άνοιξε η απόφαση Κασίμη, με την οποία εγκρίθηκε η ένταξη 4.169 δικαιούχων στη δράση 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα», των οποίων οι αιτήσεις στήριξης που υποβλήθηκαν κρίθηκαν ως παραδεκτές, με συνολική Δημόσια Δαπάνη 254.627.063,52 ευρώ.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment