ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ
“Θα διεκδικήσουμε τη δημόσια περιουσία εκεί που βρίσκεται και προς όφελος των κατοίκων” δηλώνει ο Περιφερειάρχης
16-10-2018 08:30:00

Την πρόθεση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να μην επιτρέψει να μεταφερθούν στο Υπερταμείο ακίνητα στα νησιά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την Αυτοδιοίκηση προς όφελος των πολιτών επεσήμανε μιλώντας πρόσφατα στον –Ε- ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος. Το θέμα έχει τεθεί ήδη δύο φορές στο περιφερειακό συμβούλιο, την πρώτη φορά με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Γαλιατσάτου και τη δεύτερη μετά από επερωτήσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης και αυτό που έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες είναι να δοθεί ο πλήρης κατάλογος των ακινήτων που πρόκειται να μεταβιβαστούν από όλα τα νησιά.

«Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύονται να μας χορηγήσουν τα στοιχεία που τους έχουμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή και αυτό το λέω γιατί οι Κτηματικές Υπηρεσίες θα έπρεπε ήδη να έχουν ήδη δώσει τα στοιχεία. Αντιλαμβάνομαι πως κανείς δε θέλει να πάρει στα χέρια του την καυτή πατάτα και αναμένουν από το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία» σημείωσε ο Περιφερειάρχης συμπληρώνοντας πως ενώ αναφέρονται δημόσια στις απαγορεύσεις που με βάση το Νόμο του 2016 συγκεκριμένα  δεν μπορούν να ενταχθούν στο υπερταμείο, τελικά τα ενέταξαν χωρίς αν γίνει μια εκκαθάριση. 

«Το να το λένε εκ των υστέρων δεν ταιριάζει με την κοινή λογική» υποστήριξε.

«Εν αναμονή του επίσημου καταλόγου, αυτού που λέμε είναι πως θα τοποθετηθούμε δημόσια. Αυτό που δε θα ανεχθούμε είναι ακίνητα στα οποία σαν Περιφέρεια και αυτοδιοίκηση θα θέλαμε να έχουμε τον πρώτο λόγο για την ωφέλεια των πολιτών να περάσουν στο Υπερταμείο. θα διεκδικήσουμε τη δημόσια περιουσία εκεί που βρίσκεται και προς όφελος των κατοίκων» τόνισε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment