Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΕ ΛΑΓΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟ
18 αποφάσεις σφράγισης καταστημάτων στο Λαγανά και 708 συλλήψεις
16-10-2018 08:30:00

Ιδιαίτερα θετικός κρίνεται από την Αστυνομία ο απολογισμός αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών του Λαγανά Ζακύνθου και του Κάβου στην Κέρκυρα κατά την θερινή περίοδο.

Ειδικά σχέδια ολοκληρωμένης αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών του Κάβου και του Λαγανά, εφαρμόστηκαν την θερινή περίοδο (01.06.2018 έως 30.09.2018), από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κερκύρας και Ζακύνθου, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων.

Ο σχεδιασμός κάλυπτε όλο το φάσμα της αστυνομικής πρακτικής στοχεύοντας στην προληπτική αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που σχετίζονται με την τουριστική εμπορική δραστηριότητα.

Κατά την διάρκεια εφαρμογής του σχεδιασμού υπήρξαν συστηματικές επαφές με εκπροσώπους τοπικών και επαγγελματικών συλλογικοτήτων προκειμένου τα μέτρα να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών αστυνόμευσης των τοπικών κοινωνιών.

Συγκεκριμένα για την αστυνόμευση των εν λόγω τουριστικών περιοχών, διατέθηκαν συνολικά (1.674) αστυνομικοί και (844) οχήματα.

Συνολικά συνελήφθησαν (856) ημεδαποί και αλλοδαποί, για διάφορα αδικήματα, από τα οποία (708) άτομα στον Λαγανά και (148) στον Κάβο.

Κατά την διερεύνηση των υποθέσεων και την διενέργεια ελέγχων κατασχέθηκαν περισσότερες από (17.448) αμπούλες και μπαλόνια αερίου γέλιου (laughing gas), πλήθος ειδών παρεμπορίου καθώς και αντικείμενα τα οποία υπάγονται στην νομοθεσία περί όπλων.

Στο πλαίσιο εφαρμογής των σχεδίων αστυνόμευσης πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Αναφορικά με τους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εκδόθηκαν από τις αστυνομικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, (18) αποφάσεις σφράγισης καταστημάτων στην περιοχή του Λαγανά και (11) στην περιοχή του Κάβου.

Επιπλέον στον τομέα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν, τόσο στην περιοχή του Κάβου όσο και στην περιοχή του Λαγανά, δεν σημειώθηκε κάποιο τροχαίο ατύχημα με σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό.

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης τα στοιχεία των σχεδίων αστυνόμευσης αξιολογούνται προκειμένου να αποτελέσουν την βάση επικαιροποιημένων σχεδίων που θα εφαρμοστούν την επόμενη θερινή περίοδο.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment