ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Νέο πρόστιμο 54.000 Ευρώ στο ΦοΔΣΑ για το ΧΥΤΑ στο Σκοπό
12-10-2018 13:11:55

Το ποσό των 54.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ως πρόστιμο για περιβαλλοντικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από το Κλιμάκιο Ελέγχου Προστασίας Περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί πως η αυτοψία πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2017, μετά από επώνυμη καταγγελία που είχε γίνει στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου από συμπολίτισσα μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την αυτοψία, συνεχιζόταν η διάθεση των απορριμμάτων στο χώρο μια που ακόμη δεν είχε ξεκινήσει η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων στο Λίβα.

Άλλα ευρήματα που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο ήταν η διαρροή των στραγγιδίων, η παρουσία απορριμμάτων σε επιφάνεια στην οποία δεν είχε τοποθετηθεί προστατευτική μεμβράνη ενώ παράλληλα υπήρχε  έντονη δυσοσμία και αυξημένος αριθμός - σμήνη γλάρων.

Με αφορμή το νέο αυτό πρόστιμο αλλά και το γεγονός ότι το διάστημα που μεσολάβησε έχουν γίνει και άλλοι έλεγχοι στην περιοχή, επανέρχεται ένας νέος και πιο έντονος προβληματισμός για την πορεία του έργου πλήρους αποκατάστασης του Χώρου, που είχε εξαγγελθεί από τον Φορέα Διαχείρισης.

Θυμίζουμε δε πως οι κάτοικοι της περιοχής, επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να στραφούν νομικά κατά του Φορέα, υποβάλλοντας αγωγή για την κατάσταση στην οποία παραμένει ο χώρος.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment