ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Πρόστιμο 20.000 Ευρώ σε ξενοδοχείο για ρύπανση της θάλασσας!
12-10-2018 12:51:55

Η περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Πόλη της Ζακύνθου ήταν από αυτές που αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα με δυσοσμία και δυστυχώς θαλάσσια ρύπανση στις αρχές του φετινού καλοκαιριού και σε παλιότερα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας είχαμε αναφερθεί σε συγκεκριμένο περιστατικό που αφορούσε διαρροή λυμάτων στην περιοχή, από ξενοδοχειακή μονάδα.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες της  Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες η επιβολή των σχετικών προστίμων και αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως το διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της βεβαίωσης των παραβάσεων που έγινε στα τέλη Ιουνίου και την επιβολή κυρώσεων που έγινε μόλις χθες με την ανάρτηση της απόφασης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ήταν πολύ μεγάλο.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε στις 23 Ιουνίου στον Ερμή, λουόμενοι και κάτοικοι προχώρησαν σε καταγγελία στο Τμήμα Περιβάλλοντος για την ύπαρξη έντονης δυσοσμίας αλλά και σκούρων νερών στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Τριάδας, ενώ οι ίδιοι οι πολίτες φαίνεται να υπέδειξαν και συγκεκριμένο ξενοδοχείο το οποίο έριχνε τα λύματα σε χείμαρρο που κατέληγε στην ακτή. 

Οι υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών της Π.Ε Ζακύνθου επισκέφτηκαν την συγκεκριμένη μονάδα, επιβεβαίωσαν την διαρροή και δέχτηκαν την «ομολογία» του υπευθύνου ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε βλάβη στο Βιολογικό Καθαρισμό με αποτέλεσμα τα λύματα να φτάνουν ανεπεξέργαστα σε χείμαρρο και ακολούθως στη θάλασσα..

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος «η εγκατάσταση βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων της ανωτέρω ξενοδοχειακής μονάδας βρισκόταν εκτός λειτουργίας και τα λύματα του ξενοδοχείου εντελώς ακατέργαστα διοχετεύονταν μέσω πλαστικού σωλήνα στο κατάντη ρέμα. Ροή λυμάτων διαπιστώθηκε σε διάφορα σημεία του ρέματος από το ύψος του ξενοδοχείου μέχρι τις παρυφές της πόλης στην περιοχή «Αγγλικό Νεκροταφείο», όπου το ρέμα αυτό γίνεται πλέον σκεπαστό, καταλήγοντας στην πλαζ του ΕΟΤ στο ύψος του ναού της Αγ. Τριάδος. Από τα ανωτέρω στοιχεία ασφαλώς τεκμαίρεται ρύπανση του περιβάλλοντος και η δημιουργία ανθυγιεινών καταστάσεων. Μάλιστα το υπόψη περιστατικό ρύπανσης θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα σοβαρό, τόσο για το Περιβάλλον της περιοχής όσο και για Δημόσια Υγεία, λόγω του ότι η ευρύτερη παραθαλάσσια περιοχή, όπου καταλήγει το υπόψη ρέμα είναι ακτή κολύμβησης». 

Με την απόφαση αυτή επιβλήθηκε  διοικητικό πρόστιμο ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της ξενοδοχειακής μονάδας για την διάθεση λυμάτων στο έδαφος κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και υποβάθμισης του περιβάλλοντος και ρύπανσης του εδάφους, ενώ η Νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να κάνει προσφυγή κατά της απόφασης για την επιβολή του προστίμου.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment